skoljobb.se

logga

Yrkeslärare till Norrtälje anpassad gymnasieskola (fd gymnasiesärskolan)

Ansök nu

Yrkeslärare till Norrtälje anpassad gymnasieskola (fd gymnasiesärskolan)

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid och bästa möjliga vardagsliv för alla invånare. Sök till oss om du vill vara med och påverka!

Om tjänsten

Vi söker dig som vill jobba med naturbruks- och fordonskurser tillsammans med ett glatt gäng på det nationella programmet Skog, mark och djur inom anpassad gymnasieskola.

Du kommer även undervisa elever på Rodengymnasiets introduktionsprogram IMY Naturbruk i gymnasiekurser inom naturbruk och fordon mot yrkesutgång ”Skötsel av utemiljöer”.  

All undervisning är förlagd till Ekebyholm norr om Rimbo.

Arbetsbeskrivning

 • Undervisning i kurser inom naturbruk t ex naturbruk, fordonsteknik, skötsel av utemiljöer inom gymnasieskolans läroplan

 • Undervisning i kurser inom naturbruk t ex naturbruk, fordonsteknik, skötsel av utemiljöer inom anpassad gymnasieskolas läroplan (fd gymnasiesärskolan)  

 • Bidra till att förbereda alla våra elever för ett yrkesliv inom naturbruk t ex lantbruk, djurhållning, skogsbruk, skötsel av maskiner, fastigheter, parker och andra utemiljöer.

Utmaningarna

Det kan förekomma en del utmaningar i arbetet om eleven av olika orsaker upplever tillvaron som problematisk. Det är därför viktigt att bygga förtroendefulla relationer, skapa en känsla av sammanhang och få eleverna att känna att de lyckas. Vår befintliga personal har lång erfarenhet och är mer än villiga att dela med sig av sina kunskaper. Vi jobbar i team men du måste också kunna jobba självständigt. En pedagogisk utmaning är att du behöver kunna jobba med en liten grupp elever som studerar efter olika läroplaner, men med liknande kurser och samma yrkesutgång.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är behörig yrkeslärare för gymnasiet inom naturbruk och/eller fordonskunskap. Du har erfarenhet av att jobba med elever med NPF och i behov av individuella anpassningar. Det är meriterande om du också har erfarenhet av arbete med ungdomar med IF (intellektuell funktionsnedsättning).

Du jobbar med en mindre elevgrupp tillsammans med andra pedagoger och assistenter. Det är viktigt att du bidrar med glädje, trygghet och stabilitet, att du kan se elevernas styrkor och ha en tilltro till deras förmåga att utvecklas.  Du kommer jobba mycket ute med eleverna och får inte vara rädd att hugga i rent fysiskt.

Om arbetsplatsen

Programmet Skog, mark och djur finns i Ekebyholm utanför Rimbo.

Inom Norrtäljes anpassade gymnasieskola finns även Hotell- och restaurangprogrammet samt Individuella programmet. Dessa program finns i delar av Rodengymnasiets lokaler inne i Norrtälje. Totalt jobbar ca16 kollegor på de tre programmen. 

Vi  söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Anställningsform

Heltid. Tillsvidare 

Tillträde 230313 eller enligt överenskommelse

Urvalsarbete och intervjuer sker löpande under annonseringstiden.

Publicerat:

2023-01-10

Sista ansökningsdag:

2023-02-10

Typ:

Pedagogiskt arbete

Tjänst:

Grundskollärare

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Ort:

Norrtälje

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

Rektor

Annika Moe, annika.moe@norrtalje.se, 0176-71508

Facklig representant Lärarförbundet

Maria Lindgren, maria.lindgren@norrtalje.se, 0176-71639

Facklig representant Lärarnas Riksförbund

Gisela Antonsson, gisela.antonsson@norrtalje.se, 070-604 49 61

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med drygt 63 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll.

 • Se en film om hur det är att bo i Norrtälje kommun. https://www.youtube.com/watch?v=EFbsYquBZyY

 • Ungefär 3 450 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare, där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar.

 • Vi NPF-säkrar (neuropsykiatriska funktionsnedsättning) våra skolor och förskolor, utvecklar ett hållbart samhälle för alla och satsar på att vara en rökfri kommun att bo och arbeta i.

 • På vår webbplats kan du läsa om vår vision Global livsstil – lokalt liv. https://www.norrtalje.se/varvision

 • Norrtälje kommun ingår i finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något av minoritetsspråken alternativt annat språk.

 • Ansökningshandlingar till denna tjänst är att betrakta som offentliga handlingar som vi kan komma att lämna ut på begäran.

 • Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.

 • Skapa en profilsida hos oss! På så sätt blir det enklare att söka våra tjänster. Länk till profilsida

Dela detta jobb

logga
Yrkeslärare till Norrtälje anpassad gymnasieskola (fd gymnasiesärskolan)

Norrtälje kommun - Barn- och utbildningsförvaltningen