skoljobb.se

Arbetsbeskrivning

Engagerade och skickliga lärare är avgörande för elevernas lärande och en skolas kvalitet. I Sollentuna och på Silverdalsskolan lär vi av varandra och delar med oss av kunskaper och erfarenheter. Vi har höga förväntningar på både elever och medarbetare och erbjuder ett utmanande och utvecklande arbete tillsammans med engagerade kollegor och elever.

Skolan är viktig för våra elever och det avspeglas i studieresultaten som är mycket goda. Hos oss får du möjlighet att ha fokus på undervisning och blir utmanad av studiemotiverade elever som vill nå långt i sin kunskapsutveckling. Silverdalsskolan präglas av trygghet och trivsel bland eleverna och vi är Olweus-certifierade sedan flera år tillbaka.

Vi som arbetar på Silverdalsskolan ser olikheter som en tillgång, vi stöttar varandra och är måna om en positiv kultur där vi hela tiden utvecklas. Vi vågar lova att du kommer att känna dig välkommen och trivas hos oss!

I Sollentuna kommun arbetar lärare och elever med Googles plattform vilket möjliggör ett organiserat digitalt lärande mellan elever och kollegor. Alla lärare och elever har tillgång till en egen dator eller iPad.

Inför nästa termin söker vi en speciallärare i språk, som tillsammans med oss vill fortsätta att utveckla skolan till att bli en av Sveriges bästa. Tjänsten är ett ett föräldravikariat 2023 ut, med chans till förlängning

Arbetsbeskrivning

Som vikarierande speciallärare i språk i Silverdalsskolan kommer du att tillhöra elevhälsoteamet, samtidigt som du kommer att arbeta nära lärare och övrig pedagogisk personal.  Du kommer främst att arbeta med elever i grundskolans åk 4-9 , men också göra vissa arbetsuppgifter och handleda personal som arbetar med i övriga skolan.

Mer konkret om tänkta arbetsuppgifter:
- Arbeta nära ledning och specialpedagogisk kompetens för att hitta bästa sättet att tillvarata din speciallärarkompetens i den typiska grundskolan.
- Sätta upp individuella mål för eleven i samråd med elevens lärare.
- Ta fram material utifrån elevers behov till arbete både på grupp och individnivå.
- Genomföra utredningar om särskilt stöd.
- Genomföra pedagogiska kartläggningar tillsammans med pedagoger.
- Upprätta och utvärdera åtgärdsprogram.
- Arbeta direkt med elever, individuellt och/eller i grupp, utifrån högt satta mål.
- Samarbeta med externa kontakter inom BUP, BUMM, HAB etc. kring speciallärar frågor

Kvalifikationer & Utbildning

Speciallärarlegitimation är ett krav. Du behöver också tala och skriva korrekt svenska.

Du har erfarenhet av att arbeta med barn i skola.
Du har i tidigare arbeten visat genuint engagemang för elevers lärande och utveckling.
Du är tydlig och lyhörd tror på delaktighet för elever och föräldrar.
Du har mycket god kommunikativ förmåga och du uppskattar samarbete.

Vi tror att du kommer att trivas bäst hos oss om du som person är prestigelös, ansvarstagande och har en stor vilja att bidra till det kollegiala lärandet i skolan. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Som vikarie i Silverdalsskolan är blir du medarbetare inom Sollentuna Kommun, med alla de fördelar och förmåner som följer med anställning i välskött kommunal förvaltning. 

Vi har inget intresse av att tala med rekryteringsfirmor och andra kommersiella aktörer, men Du som själv söker tjänsten är självklart varmt välkommen att höra av dig med frågor. Intervjuer kommer att göras löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Detta under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Med engagemang växer vi tillsammans – vi skapar värde och gör Sollentuna lite bättre varje dag. Vi vill ge dig möjligheten att kunna påverka, utvecklas, växa i din yrkesroll och trivas med kollegor. Vi söker dig som är nytänkande, ansvarstagande och välkomnande. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Välkommen till oss! 

logo

Vikarierande speciallärare i språk, främst åk 4-6, Silverdalsskolan

Regioner
Kategorier
Utgår

2023-02-08

Ansök nu

Dela detta jobb