skoljobb.se

Vikarierande lärare i engelska, svenska som andra språk och svenska

Företag Kunskapsskolan
Regioner
Utgår

2023-02-02

Ansök nu

Vikarierande lärare i engelska, svenska som andra språk och svenska

Kunskapsskolan i Sverige driver grundskolor, gymnasieskolor och vuxen- och företagsutbildning under namnen Kunskapsskolan, Kunskapsgymnasiet och SkillEd.  Kunskapsskolans första grundskolor startades år 2000 och idag går drygt 14 500 elever i de 29 grundskolorna och 7 gymnasieskolorna. 

Vår vision är att ge nästa generation de bästa förutsättningarna att forma morgondagens samhälle. Vi erbjuder en gymnasieutbildning som förbereder eleverna för högre studier och livet i stort. Våra skolor kännetecknas av ett stort kunskapsfokus, men också av att stor vikt läggs vid elevernas personliga utveckling. Unikt för oss är studiecoachningen som alla elever får, som bidrar till en högre måluppfyllelse och nära relationer mellan lärare och elever på skolan. 


Kunskapsgymnasiet Västerås söker en vikarierande lärare med behörighet i  engelska, svenska och svenska som andra språk 

Kunskapsgymnasiet Västerås är en gymnasieskola med tre högskoleförberedande program; ekonomiprogrammet (EK), naturvetenskapsprogrammet (NA) och samhällsvetenskapsprogrammet och vi har idag cirka 210 elever. Skolan startade 2006 och ligger mittemot Centralstationen. På vår skola har vi nöjda elever och medarbetare  som trivs och vårt fokus är alltid att ge eleverna de bästa förutsättningarna inför framtiden.

Vi söker nu en lärare med behörighet i engelska, svenska och svenska som andra språk. I ditt uppdrag kommer du att samarbeta med andra pedagoger inom ditt ämne. Tjänsten är ett vikariat på 80% under vårterminen 2023.

Vi arbetar fokuserat med närheten till eleverna. Förutom att vara ämneslärare har du också rollen som studiecoach för en grupp elever. Fokus för studiecoachningen är ledarskap på individ-, grupp och samhällsnivå, detta arbetar vi också med inom kurserna.

På Kunskapsgymnasiet arbetar vi i lag i olika konstellationer. Vi har arbetslag, programlag och ämneslag där du samarbetar med kollegor kring utmaningar, frågeställningar, planering och kollegialt lärande. Öppenheten mellan lärare är stor och vi har ett gemensamt ansvar för att alla elever ska lyckas. 

För att underlätta för dig i ditt arbete samt frigöra tid så samlar vi vårt undervisningsmaterial samt digitala läromedel på vår digitala portal Kunskapsporten. Där kan du ta del av andra lärares planeringar och uppgifter.


Kvalifikationer 
Som sökande ska du vara  utbildad lärare och vara väl förtrogen med läroplan och styrdokument för gymnasieskola.
 

Meriterande kvalifikationer
Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av undervisning och handledning på gymnasiet. Vi vill att du har lätt för att samarbeta med kollegor, elever och föräldrar och är lösningsfokuserad.

Vi sätter stort värde vid ditt engagemang, din pedagogiska kompetens och din relationella förmåga. Vi vill att du ska vara en stabil och trygg person som kan skapa förtroende hos eleverna.
 

Arbetstid och varaktighet
Tjänsten är ett vikariat på 80 %
 

Rekryteringsprocessen 
Ansökan sker via länken nedan senast den 2 februari 2023. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Skicka in din ansökan omgående om du är intresserad av ett vikariat. 

För att arbeta i skola krävs utdrag ur belastningsregistret. Blankett finns på Rikspolisstyrelsens webbplats.

Vid frågor kontakta Rektor Kerstin Larsson,  mobiltelefon 0703-199288, mailadress kerstin.larsson@kunskapsgymnasiet.se

Mer information på www.kunskapsskolan.se

Säljare av rekryteringstjänster gör sig icke besvär.

Dela detta jobb

Vikarierande lärare i engelska, svenska som andra språk och svenska

Kunskapsskolan