skoljobb.se

Teacher, Special Education

Regioner
Kategorier
Utgår

2024-05-25

Ansök nu

Teacher, Special Education

About this vacancy

Om skolan

Internationella Engelska Skolan Växjö är en F-9 skola med tillhörande fritidshem, där vi får följa eleverna från förskoleklass till och med årskurs 9. Skolan startades 1 augusti 2022. IES Växjö är en tvåspråkig skola där vi jobbar tillsammans, personal och elever, i en internationell miljö. Du bör därför känna dig bekväm med att kommunicera med kollegor, elever och deras familjer på både svenska och engelska. 

Skolan ligger ett stenkast från Södra Bergundasjön och i nära anslutning till skolan har vi skog som nyttjas av både skola och fritids. Som medarbetare på skolan ingår du i ett arbetslag där ni tillsammans arbetar för att driva och utveckla verksamheten. Vi arbetar för att varje elev ska känna trygghet och trivsel i en lärande miljö. Vi arbetar för att väcka elevernas lust, engagemang, nyfikenhet och kreativitet. Varje elev ska få möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar och känna tilltro till sin egen förmåga.

Vill du arbeta i en internationell miljö med en stödjande kultur är IES Växjö platsen för dig. Vi har en bred elevgrupp som talar omkring ett 30-tal olika modersmål samt med en rik internationell personalgrupp. Vi vill uppmuntra och stödja

internationellt utbildade lärare som börjar hos oss på IES Växjö att både lära sig svenska samt komplettera sin lärarutbildning för att nå en svensk lärarlegitimation.

Internationella Engelska Skolan Växjö söker just nu en speciallärareNu har du möjlighet att få arbeta tillsammans med våra engagerade lärare och personal. Vi söker en speciallärare som ska vara med i vårt elevhälsoteam och bidra med sin kompetens. Även du som studerar till speciallärare eller som har erfarenhet av arbete i klass kan bli aktuell för anställning. För tillsvidareanställning krävs lärarlegitimation.

Arbetet innebär nära kontakt och samarbete med kollegor inom elevhälsan, samt med rektor och kollegor på skolan. Du har också ett ansvar och frihet att lägga upp ditt arbete vilket kräver noggrannhet för detaljer men också ett helikopterperspektiv. Som en naturlig del i speciallärarrollen så ser vi att du har kunskaper och förmågor att utföra screening på elever. Du har en medveten tanke kring din roll som pedagog och är en tydlig ledare som arbetar strukturerat utifrån gällande styrdokument. Genom ett professionellt förhållningssätt ser du samarbete som en självklarhet för att nå framgång i undervisningen.

Din profil

Du är behörig speciallärare. Har du erfarenhet av att arbeta med barn med särskilda behov ses även det som meriterande. Du har god kommunikativ förmåga i både tal och skrift, i personliga möten samt i grupp, har digital kompetens, god samarbetsförmåga samtidigt som du kan arbeta självständigt. Du brinner för att få elever med särskilda behov att utvecklas och nå så långt som möjligt utifrån sina förutsättningar. Vi hoppas att du ser vikten av att skapa och behålla goda relationer med kollegor, elever och vårdnadshavare.

Det finns inga krav på tidigare undervisningserfarenhet, men vi ser gärna att du är trygg i ditt professionella ledarskap där du kan skapa en trygg och stabil miljö både i och utanför klassrummet. Du värdesätter och levererar ett personligt, tydligt och balanserat ledarskap med både kontroll och elevengagemang i fokus. Du som speciallärare är en tydlig och aktiv normsättare. 

Du har också: - ett genuint intresse för barns lärande och en passion för ditt yrke. - en positiv inställning och bidrar till utveckling av verksamheten. - ett professionellt förhållningssätt. - ett flexibelt arbetssätt och kan samarbeta i arbetslag och inom enheten. - en varm och öppen personlighet samt förmåga att sätta gränser. 

Rekryteringssprocess

Vi intervjuar fortlöpande och rekommenderar att du skickar in din ansökan så snart som möjligt. Vi ser fram emot att ta ta del din ansökan och få chansen att föra en vidare dialog med dig om tjänsten och dina kvalifikationer för den! Stor vikt läggs vid personliga egenskaper och samarbetsförmåga. Tjänstgöringsgrad: 100%. 

Övrigt

Alla Internationella Engelska skolor runt om i landet vilar på samma grunder som en vision för skolan, vårt IES Ethos. Läs gärna mer om detta och se om de stämmer överens med dina egna professionella värderingar.

På IES ingår pedagogisk lunch för alla anställda. Lunchen som serveras består alltid av flera olika rätter med grönsaksbuffé, frukt och bröd. IES står under friskoleavtalet Almega. Det finns även en lokal överenskommelse om arbetstider.

Tillsammans med dina kollegor skapar du förutsättningar för elevernas kunskapsutveckling för att nå läroplanens mål. Du planerar, genomför och utvärderar undervisningen samt arbetar för att skapa en trygg och stimulerande lärandemiljö. Du tar ansvar för att systematiskt dokumentera, analysera, utvärdera och följa upp elevernas kunskapsutveckling.

Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt från rekryteringsföretag och annonssäljare.

About IES

Internationella Engelska Skolan (IES) is a leading independent school group ("friskola") with academic results far above average and a diverse and energetic staff. Teaching is through both Swedish and English, with English the language of the corridors. IES is one of Sweden's largest school groups at "Grundskolan" with 46 schools and around 32,000 students across the country. IES has grown steadily and maintained quality since 1993.

 

More about the company and its schools can be found at www.engelska.se

Dela detta jobb

Teacher, Special Education

Internationella Engelska Skolan i Sverige AB