skoljobb.se

Svenska och SvA lärare åk 7-9

Regioner
Utgår

2019-06-25

Ansök nu

Svenska och SvA lärare åk 7-9

Arbetsbeskrivning
I Ekerö kommun får lärare tid till barnen och undervisningen – idag är vi en av Sveriges främsta skolkommuner. Våra omgivningar är som gjorda för att knyta an till delar ur läroplanen med vår rika natur och kulturhistoria. För att ge eleverna de bästa förutsättningarna delar våra kommunala skolor kontinuerligt med sig av erfarenheter och lärdomar med varandra. Här ser vi på det kollegiala lärandet som en förutsättning för elevernas utveckling.

Nu söker vi en lärare i svenska och svenska som andraspråk till högstadiet. I denna tjänst kommer du ansvara för undervisningen i svenska som andraspråk för våra nyanlända elever i liten grupp. Du kommer även att ha stora klasser i ordinarie svenskaundervisning. Vi söker en driven och positiv lärare som sätter elevernas lärande i centrum. Du är van vid att arbete målstyrt och formativt med dina elever. Du är en tydlig ledare i klassrummet och skapar goda relationer med eleverna. Du är nyfiken och lösningsinriktad och intresserad av pedagogisk utveckling och forskning. Om detta stämmer in på dig så är du den vi söker!

Vi är en "lagom stor" högstadieskola med fyra/fem parallella klasser. Vi har små grupper med runt 24-26 elever och en särskild undervisningsgrupp på skolan.

Det kollegiala lärandet är viktigt, så här kommer du tillhöra ett arbetslag/årslag där du träffar mentorskollegor, denna grupp träffas varje vecka och leds av en årslagsutvecklare. Du kommer även att tillhöra ett ämneslag som leds av en ämnesutvecklare, där du tillsammans med dina ämneskollegor samplanerar och utvecklar era ämnen.

Vi arbetar mycket med trygghet och trivsel och har en lugn miljö och får ofta höra att vi har trevliga elever. På skolan finns ett trygghetsteam som består av rektor, elevcoach och intendent som stöttar lärarna med att bibehålla en lugn och trygg plats för alla.

Hos oss får du möjlighet att vara del av att utveckla dina ämnen och skolan i sin helhet medan du samtidigt möter en väl förankrad organisation med plats och utrymme för samarbete och kollegiala möten. Vi är väl utrustade digitalt och ser gärna att du har en vana och ett intresse att arbeta digitalt med elever och i ditt vardagliga arbete. Vi arbetar i Office 365 och Teams och har du arbetat i det eller liknande system tidigare är det meriterande.

Kvalifikationer
För att du ska klara av uppdraget, ser vi gärna att du kan uppfylla följande kvalifikationer:
• Utbildad lärare
• Tydlig ledare i klassrummet
• Kompetens inom svenska som andraspråk
• Grundläggande IKT kompetens
• Vana vid att arbeta målstyrt och individanpassat

Tillträde: 2019-08-12
Omfattning: Heltid/Deltid/Timanställning
Anställningsform: Tillsvidare/Visstid

Länk till lediga jobb i Ekerö kommun

Om Ekerö kommun

Vi är en mängd olika verksamheter som tillsammans skapar en unik kommun – där vi alla hjälps åt över enhets- och verksamhetsgränser. Precis som vi, är du serviceinriktad, professionell och gillar att bygga relationer med kollegor. Som en mindre kommun i stockholmsregionen kan vi både erbjuda närhet till varandra och en ambitiös utvecklingsresa. För att bli en kommun i framkant behöver vi fylla på med nya perspektiv, och vi hoppas att du vill vara med och bidra med dina.

Vi erbjuder t.ex. friskvårdsbidrag, löneväxling till pension, växling av semesterdagstillägg till lediga dagar och rökfri arbetstid.

För att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess ber vi dig att skicka in ansökan digitalt, och inte via e-post eller post.

Vi har redan tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring och vill inte ha kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.
Kontaktpersoner
Johanna Frisk
Rektor
08-124 577 12

Mikael Schmidt
Lärarnas Riksförbund
08-124 578 17

Du ansöker senast 2019-06-25 genom att klicka på knappen nedan.

Dela detta jobb

Svenska och SvA lärare åk 7-9

Ekerö Kommun - Utbildningsförvaltningen