skoljobb.se

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

 I våra skolor ska varje elev få möjlighet att nå toppen av sin potential. För att nå dit behöver vi de absolut bästa lärarna. Därför ska alla våra lärare:

Ta ansvar för och ha insikt om elevernas resultat, vilket innebär att vara lyhörd för varje elevs förutsättningar och behov.
Ha höga förväntningar på eleverna och deras förmåga att utvecklas.
Fånga och stimulera elevernas nyfikenhet, intresse och lärande.
Ta ansvar för relevant kompetensutveckling för att utvecklas och växa i professionen.
Arbetsplatsbeskrivning

Gärdesskolorna består av två grundskolor och en grundsärskola på Östermalm; Gärdesskolan F-9 samt Grundsärskola och Olaus Petri skola F-3. Tillsammans är vi ca 850 elever och 140 medarbetare som arbetar mot målet en bra skola för alla. På Gärdesskolorna arbetar vi kontinuerligt med att förbättra den pedagogiska lärmiljön samt med att utveckla det kollegiala lärandet. Vår undervisning är strukturerade och har hög kvalité, detta syns i vårt meritvärde som är ett av de högsta i staden.

Skolans prioriterade områden

IKT
Pedagogisk lärmiljö med ett hälsofrämjade arbetssätt
Samverkan skola/fritidshem

Läs mer på: https://stockholmsstad.mynetworkglobal.com/center/tool/position/269191/edit/tab:2/
gardesskolan.stockholm.se Här hittar du oss: Banérgatan 56, Stockholm

Arbetsbeskrivning

Gärdesskolans högstadium består av fem paralleller i varje årskurs med totalt cirka 450 elever. Du kommer främst att arbeta i åk 7-9 och tillsammans med övrig personal skapa en god lärmiljö med undervisning och lärande som är tillgänglig för alla. Du ingår i skolans elevhälsoteam tillsammans med skolpsykolog, speciallärare/specialpedagoger, skolhälsovård, skolans barn- och elevombudsman samt skolledare.

I rollen arbetar du med att undervisa elever enskilt och i grupp. Genomföra screening-tester av elever. Genomföra andra tester och utredningar med de elever som behöver särskilt stöd. Ge stöd och handleda lärare genom att bland annat vara med och utforma anpassningar samt att skriva pedagogiska utredningar, åtgärdsprogram samt åtgärdsplan för elevgrupper.

Vi söker dig som är legitimerad lärare med speciallärarexamen eller specialpedagogexamen. Vi lägger stor vikt vid din personliga förmåga och kompetens att arbeta språkutvecklande i alla ämnen. Vi ser också gärna att du har ett intresse för matematik. Du blir en del av skolans speciallärararbetslag som består av fyra speciallärare och en specialpedagog. Ditt uppdrag är inriktat mot blivande årskurs 7.
 
Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad specialpedagog/-lärare, behörig för årskurs 7-9.

Du som är nyexaminerad lärare har rätt till en mentor under ditt första år, introduktionsperioden. Låt dig inspireras av vårt breda utbud av kompetensutveckling för utveckling av och stöd i undervisningen. Som lärare i Stockholms stads skolor har du även möjlighet till såväl handledning som coachning, och vi satsar på karriärtjänsterna förstelärare och lektorat. Läs mer på www.pedagogstockholm.se.

I Stockholms stad finns drygt 140 grundskolor och knappt 30 gymnasieskolor med olika inriktningar. Hos oss hittar du nya utmaningar utan att behöva byta arbetsgivare. Med Stockholms stad som arbetsgivare gör skickliga lärare skillnad på riktigt.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform    Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning    Heltid
Tillträde    2019-08-12
Antal lediga befattningar    1
Sysselsättningsgrad    100%
Referensnummer    2019/3781

Kontakt    
Robert Mann, 0761244247
Fredrik Bjurenfors, 076-1244256
Facklig företrädare    
Tomas Stenhammar, LR, tomas.stenhammar@stockholm.se
Ulrika Ivéus, Lärarförbundet, ulrika.iveus@stockholm.se
Utbildningskrav    Högskola/universitet

Specialpedagog/-lärare till Gärdesskolorna åk 7-9

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-06-21

Ansök nu

Dela detta jobb