skoljobb.se

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Stockholms Stad, Utbildningsförvaltningen, Vällingbyskolan

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning

Vällingbyskolan är en F-9 skola som ligger nära Vällingby Centrum. På skolan går ca 820 elever och skolan befinner sig i ett spännande utvecklingsarbete, med stort fokus på kollegialt lärande, matematik och språkutvecklande arbetssätt. Vi kommer även att ha social utveckling samt rörelse som prioriterade fokusområden.

Vi ingår även i en stor fritidssatsning i syfte att öka samarbetet mellan skola och fritids och att använda allas kompetens på bästa sätt. Vi strävar efter att vara det självklara valet för elever och föräldrar i Vällingby.

Vi har ett väl fungerande elevhälsoteam som strävar efter att arbeta förebyggande och som består av skolsköterska, kurator, psykolog, speciallärare, studie- och yrkesvägledare i samt biträdande rektor.

Skolan har varit med i ett skolgårdsprojekt, som har resulterat i en förbättrad skolgård utifrån förslag från elever och personal. Vi har stora möjligheter att flytta ut klassrummet till närområdet då det finns närhet till stor fotbollsplan, skogen, lekparker och grönområden. På skolan har vi pedagogiska luncher där vår kökspersonal lagar all mat i skolans eget kök.

Läs mer på https://vallingbyskolan.stockholm.se/

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en specialpedagog/lärare alternativt en legitimerad lärare till en liten undervisningsgrupp för elever som behöver tydlig struktur i undervisningen samt stort stöd under skoldagen. Vi ser gärna att du har erfarenhet att arbeta med elever i behov av särskilt stöd.

Du är väl förtrogen med läroplanen och andra styrdokument och att arbeta med IT som kommunikationsmedel och pedagogiska hjälpmedel. Som person är du kommunikativ och tycker om att samarbeta med kollegor. Du har ett starkt intresse och engagemang för att utveckla undervisningen efter varje barns individuella behov och utveckling. I rollen som lärare hos oss är det viktigt att du trivs med ett uppdrag där du har eget ansvar och stort utrymme att ta egna initiativ. Du har en helhetssyn på elevers lärande och arbetar medvetet för att skapa en trygg arbetsmiljö.

Spännande läsprojekt på fritidshemmen Kopplat till vår språkligt utvecklande satsning kommer Vällingbyskolan att arbete med projektet ”Läsa äger” från Botkyrka kommun. Det är ett projekt som har gjort skillnad där det som mest behövts, i socioekonomiskt utsatta områden och med elever som har det tufft med språket och sin läsning. Fyra språkforskare har varit delaktig i en första studie med glädjande resultat. Satsning har gett en signifikant utveckling, enligt forskarna. Samarbetet är också tillsammans med Legilexi.se. Även skolans lärare är med i detta spännande läsprojekt.

Kvalifikationer

Du är eller har arbetat som specialpedagog/lärare alternativt lärare

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform    Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning    Heltid
Tillträde    20190812
Antal lediga befattningar    1
Sysselsättningsgrad    100%
Referensnummer    2019/3803

Kontakt    
Katharina Damgård Hansen, 08-50805222
Facklig företrädare    
Marie Landelius, 08-508 05855
Legitimationskrav    Lärare
Utbildningskrav    Högskola/universitet

Specialpedagog/lärare alt lärare till liten undervisningsgrupp

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-06-19

Ansök nu

Dela detta jobb