skoljobb.se

Speciallärare till grundsärskolan

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-06-20

Ansök nu

Speciallärare till grundsärskolan

Vi har bestämt oss! Vi ska bli en kommun i framkant – och har allt som krävs för att lyckas. Korta beslutsvägar, stabil ekonomi, samarbete över verksamhetsgränser och viljan att våga mer. Våra höga ambitioner ger dig med eget driv möjligheter att växa och skapa positiv förändring för medborgarna. Som medarbetare i Ekerö kommun får du en värdefull roll i vår unika övärld – och vi ser fram emot din ansökan.

EKEBYHOVS GRUNDSÄRSKOLA har idag 29 elever fördelade på två träningsklasser och fyra klasser som läser enligt grundsärskolan läroplan. Vi har hela Ekerö kommun som upptagningsområde. Skolans klasser består av 5-7 elever. Lärarna arbetar i skolsamverkan med fritidshemmets personal. 
Tillsammans med Ekebyhovsskolan bildar vi enhet.

Länk till Ekerö kommuns hemsida

Arbetsbeskrivning
I Ekerö kommun får lärare tid till barnen och undervisningen – idag är vi en av Sveriges främsta skolkommuner. Våra omgivningar är som gjorda för att knyta an till delar ur läroplanen med vår rika natur och kulturhistoria. För att ge eleverna de bästa förutsättningarna delar våra kommunala skolor kontinuerligt med sig av erfarenheter och lärdomar med varandra. Här ser vi på det kollegiala lärandet som en förutsättning för elevernas utveckling.

Ekebyhovs grundsärskola en del av Ekebyhovskolan, skolan ligger centralt nära Ekerö centrum. Grundsärskolan har elever från förskoleklass till år 9, vi har både elever som läser mot ämnen och ämnesområden samt fritidshem. Vi inriktar oss på att förbereda våra elever för ett liv efter skolan med fokus på kunskap. Samverkan mellan skola och fritidshem är avgörande för vår verksamhet då personaltätheten är hög krävs ett gemensamt förhållningsätt kring våra elever. Hos oss ges möjligheten att vidareutvecklas som lärare, då vi arbetar med utvecklingsfrågor i en ständig process. Du får möjligheten att reflektera och pröva olika metoder och didaktiska knep för att nå varje enskilds individs maximala kunskapsutveckling.

Vi söker dig som brinner för att tillsammans med kollegor vill arbeta mot att utmana varje elev, till största möjliga sociala- och kunskapsmässiga utvecklingsnivå. Du tror på det kompetenta barnet och att alla kan lära sig. 

Tjänsten gäller inom elevgruppen som läser utefter ämnen. Gruppstorleken varierar men som klassansvarig ansvarar du för 5- 9 elever och du kommer att undervisa som klasslärare, vilket motsvarar alla ämnen förutom de praktisk estetiska. Som klasslärare har du möjligheten att följa dina elevers kunskapsutveckling på en djupare nivå. Du har friheten att ämnesintegrera flera olika ämnen i olika fördjupande projekt. 

Kvalifikationer
För att du ska klara av uppdraget, ser vi gärna att du kan uppfylla följande kvalifikationer:

  • Vi söker dig som är behörig speciallärare med inriktning utvecklingsstörning alt behörig grundskolelärare med inriktning mot mellanstadiet.
  • Vi ser gärna att du besitter en bred ämnesbehörighet.
  • Vi vill gärna att du som person är positiv i din grundsyn, du har ett flexibelt arbetssätt och en god samarbetsförmåga.
  • Vi söker dig med erfarenhet rörande elever med intellektuella funktionsnedsättningar och du har en medvetenhet kring bemötande av elever i svårigheter.

Tillträde: 2019-08-12
Omfattning: Heltid
Anställningsform: Tillsvidare

Länk till lediga jobb i Ekerö kommun

Om Ekerö kommun

Vi är en mängd olika verksamheter som tillsammans skapar en unik kommun – där vi alla hjälps åt över enhets- och verksamhetsgränser. Precis som vi, är du serviceinriktad, professionell och gillar att bygga relationer med kollegor. Som en mindre kommun i stockholmsregionen kan vi både erbjuda närhet till varandra och en ambitiös utvecklingsresa. För att bli en kommun i framkant behöver vi fylla på med nya perspektiv, och vi hoppas att du vill vara med och bidra med dina.

Vi erbjuder t.ex. friskvårdsbidrag, löneväxling till pension, växling av semesterdagstillägg till lediga dagar och rökfri arbetstid.

För att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess ber vi dig att skicka in ansökan digitalt, och inte via e-post eller post.

Vi har redan tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring och vill inte ha kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktpersoner

Carina Nilsson-Graf

Biträdanderektor

073-660 42 57

Martin Borgenby

Ombud lärarförbundet

Du ansöker senast 2019-06-20 genom att klicka på knappen nedan.

Dela detta jobb

Speciallärare till grundsärskolan

Ekerö Kommun - Utbildningsförvaltningen