skoljobb.se

Speciallärare inriktning grundsärskolan ämnen åk 4-6 på Vega skola

Företag Haninge kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2023-03-02

Ansök nu

Speciallärare inriktning grundsärskolan ämnen åk 4-6 på Vega skola

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.   

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och forma framtidens skola? Sök då till nya Vega skola!

I augusti 2023 öppnar Vega skola – ett för Haninge kommun unikt projekt där kultur- och fritidsförvaltningens och utbildningsförvaltningens personal kommer att samarbeta i dessa lokaler, för att skapa möjligheter till ett bredare lärande.

Vega skola ligger i Vegastaden; ett nybyggt område strax söder om Stockholm med pendeltågsstationen precis bredvid skolan. Byggnaden som i sig är ett av de hetaste och mest bevakade byggprojekten i Stockholm, kommer utöver verksamhet för skola, förskola och förskoleklass till årskurs 9, även inrymma en fullstor idrottshall, allmänt bibliotek, fritidsgård, kulturskola, orkestersal och ett café. Skolans lokaler är rymliga, modernt inredda och kommer innehålla allt som krävs för en högkvalitativ undervisning. Fullt utbyggd rymmer skolan ca. 750 elever i årskurserna F-9, fritidshem samt en grundsärskola. I augusti 2023 öppnar vi för förskoleklass, åk 1, åk 2–3, årskurs 7 samt grundsärskola, för att succesivt öka antalet årskurser för varje år. Dagtid används våra lokaler av skolan. Efter skoltid bedriver kulturskola, föreningar, privatpersoner och andra aktörer verksamhet i lokalerna. Kultur- och fritidsförvaltningen och utbildningsförvaltningens personal kommer således att i dessa lokaler samarbeta tätt för att skapa möjligheter till ett bredare lärande.

Delar av högstadiets lokaler är även förberedda för övernattning vid läger och cuper.

Då skolan är kommunens nyaste och en av de mest moderna, kommer både forskning och beprövad erfarenhet att genomsyra utbildningsmiljön. För att få en röd tråd i utbildningsystemet kommer skolan också dra fördel av och inspireras från förskolans arbete som är Reggio Emilia inspirerat.

Du kommer ha stor möjlighet att påverka din framtida arbetsplats.  

Låter allt du hittills läst inspirerande och spännande? Då är det dig vi söker!

Välkommen till en skola där vi skapar framtid tillsammans! 

Grundsärskolan kommer till hösten ha fullt moderna och luftiga lokaler som är anpassade efter att bedriva en kvalitativ undervisning för våra elever. Grundsärskolan ligger i botten på huset med en egen skolgård, och har fullt utbyggd ca 500 kvm att tillgå. Skolan och grundsärskolan kommer att växa underifrån under ca tre års tid. Till hösten startas en klass för åk 1 med inriktning ämnesområden och en klass för åk 4–6 ämnen.

Vi tar emot en klass i åk 4-6 med inriktning ämnen och du har nu chansen att vara med från början och sätta din egen prägel på verksamheten. 

Arbetsbeskrivning 

Du kommer att ingå i särskolans nybildade arbetslag. Som speciallärare är du med och utvecklar grundsärskolans pedagogiska verksamhet. Arbetet består av att tillsammans med elevassistenterna i klassen planera, genomföra, utvärdera och utveckla undervisningen utifrån våra styrdokument och verksamhetens mål. Det pedagogiska ansvar som lärare har, för att eleverna ska nå målen, kräver ofta uppfinningsrikedom, kreativitet och flexibilitet. I uppdraget som lärare krävs god förmåga att analysera barnets behov och förmåga att använda en för eleven och gruppen väl anpassad metodik. I tjänsten ingår mentorskap för elever i en klass på grundsärskolan och undervisning enligt grundsärskolans kursplan.

Kvalifikationer

  • Legitimerad speciallärare med inriktning utvecklingsstörning alternativt lärarlegitimation med behörighet att undervisa i grundsärskolan.

  • Erfarenhet av bildstöd och alternativ kommunikation är ett måste.

  • Vi ser att du har ett gott bemötande till såväl elever, föräldrar som kollegor.

  • För oss är problemlösningsförmåga, samarbetsförmåga och relationell kompetens viktig.

  • Du arbetar lugnt och systematiskt med lågaffektivt bemötande samt har ett positivt och inkluderande förhållningssätt till elever, kollegor och föräldrar.

  • Du ser det som en självklarhet att samverka med dina kollegor samt att dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter kring extra anpassningar och särskilt stöd.

Vi fäster stor vikt vid dina erfarenheter och din personliga lämplighet för arbetet.

Villkor

- En spännande möjlighet att skapa din egen verksamhet för en ny grupp elever i en nybyggd skola.

- Friskvårdsbidrag

- Tillgång till gym i kommunhuset

- Handledning vid önskemål Välkommen med din ansökan!

Välkommen med din ansökan!

OM TJÄNSTEN

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning: Heltid

Tillträde: Vårterminen 2023/enligt överenskommelse

Löneform: Individuell lönesättning

Antal lediga befattningar: 1

Sysselsättningsgrad: 100 %

Ort: Haninge

Län: Stockholms län

Land: Sverige

Referensnummer:
2023/24

Kontakt: Bassem Jerbi
08-6067000

Facklig företrädare:
Fackliga representanter nås via växeln
08-6067000

Publicerat: 2023-01-16

Sista ansökningsdag:
2023-03-02

Dela detta jobb

Speciallärare inriktning grundsärskolan ämnen åk 4-6 på Vega skola

Haninge kommun