skoljobb.se

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning
Skarpnäcks skola är en F-9 skola som till hösten har ca 1000 elever, därav ca 104 elever i förskoleklass och 44 elever i grundsärskolan. Skarpnäcks skolas vision är: Hjärta – Hjärna – Hälsa med målet att ge alla elever verktyg för ett livslångt lärande, en trygg skolmiljö och förutsättningar för fysiskt, psykiskt och socialt välbefinnande. Vi arbetar aktivt med inkludering både i grundskolan och mellan grundskola och grundsärskola. Hos oss arbetar eleverna i åk F-9 tematiskt med kulturella inslag. Vi satsar på extra på pulshöjande fysiska aktiviteter och fysiska avbrott med så kallade brain breaks under dagen för att se om det gör att eleverna presterar bättre inom de teoretiska ämnena. På skolan jobbar vi med läranderonder som ett verktyg för att systematiskt arbeta med skolutveckling. Utifrån läranderonder har vi fördjupat vårt arbete kring kollegialt lärande som pågår kontinuerligt på skolan. Alla arbetslag får metodhandledning i lågaffektivt bemötande. Vi är en Övningsskola, vilket innebär att vi är en av sex grundskolor i Stockholms Stad som är en särskilt utvald övningsskola med syftet att höja kvaliteten i lärarutbildningen och stärka studenternas professionsutveckling genom ett närmare samarbete mellan universitets- och verksamhetsförlagdutbildning. Som anställd på Skarpnäcks skola erbjuds du en friskvårdspeng och en friskvårdstimme i veckan på arbetstid. Du har även möjlighet att som anställd i Stockholms stad köpa ett simhallskort till ett mycket förmånligt pris, vilket ger dig tillgång till Stockholms stads sim- och träningshallar. Läs mer på vår hemsida Här hittar du oss

Arbetsbeskrivning
Du kommer att ha ansvar för förberedelse, genomförande och uppföljning samt bedömning av undervisning i ämnet slöjd tillsammans med de andra slöjdlärarna på skolan. Tjänsten kan eventuellt komma att tillsättas internt.

Kvalifikationer
Vi söker en engagerad lärare med behörighet i ämnet Slöjd, som vill arbeta med elevers utveckling och lärande. Vi ser gärna att du har behörighet och erfarenhet att arbeta med både textil och trä och metallslöjd då vi vill arbeta utifrån att slöjdämnet är ett ämne som det beskrivs i Lgr 11. Du har ett stort engagemang för dina elever och är väl medveten om skolans uppdrag. För dig skall eleven alltid vara i centrum och du ska vara bra på att bygga relationer med elever såväl som medarbetare/vårdnadshavare. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med elever som följer grundsärskolans kursplan. Vi ser att du: • tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. • är flexibel och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. • arbetar bra med andra människor. Lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. • är utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang. • har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar. Att du anpassar sättet att förmedla ditt budskap till mottagaren. • kommunicerar på ett tydligt, säkerställer att budskapet når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter.

Övrigt
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform    Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning    Heltid
Tillträde    12 augusti 2019
Antal lediga befattningar    1
Sysselsättningsgrad    100 %
Referensnummer    2019/3910

Kontakt    
Joakim De Klonia, 076-12 15 605
Facklig företrädare    
Erika Frimodig, LR, erika.frimodig@stockholm.se
Legitimationskrav    Lärare
Utbildningskrav    Högskola/universitet

Slöjdlärare till Skarpnäcks skola

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-06-27

Ansök nu

Dela detta jobb