skoljobb.se

Slöjdlärare med inriktning textil åk 2-6, Kärnekullaskolan, start augusti 2023

Företag Habo kommun
Regioner
Utgår

2023-02-28

Ansök nu

Slöjdlärare med inriktning textil åk 2-6, Kärnekullaskolan, start augusti 2023

Arbetsplatsen
Kärnekullaskolan invigs med start läsåret 2023/2024 och kommer vara belägen i ett helt nytt bostadsområde där det utöver bostäder också kommer finnas handel av olika slag. Inte långt från skolan byggs också en helt ny förskola. 
Pedagoger och skolledare har varit med i projekteringen av den nya skolan vilket har varit en viktig del i arbetet med utformningen av lokalerna. Kärnekullaskolan kommer vara en två-parallellig skola som har kapacitet för 350 elever i årskurs F-6. Skolan kommer vara i tre plan och innefatta bland annat bibliotek och fritidshem. Till skolan byggs en inspirerande skolgård som uppmuntrar till lek och kreativitet. Skolan kommer ha tillgång till en nybyggd sporthall. 
Kärnekullaskolan kommer tillhöra samma skolområde som Bränningeskolan vilket gör att det kommer vara samma rektor på båda skolorna.  

 

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som vill undervisa i textilslöjd åk 2-6 och som brinner för att utveckla elevernas kreativa och skapande förmåga. I ditt uppdrag ingår sedvanliga arbetsuppgifter kopplade till yrket, bland annat planera, genomföra och utvärdera det pedagogiska arbetet utifrån skolans styrdokument samt elevens behov och intresse. Du kommer att ha stor frihet att planera och utveckla slöjdämnet tillsammans med kommunens ämnesnätverk. 

Du är en flexibel, kreativ och utåtriktad person som månar om att samarbeta med alla berörda parter (elever, vårdnadshavare, kollegor, övrig personal och ledning). Du samarbetar givetvis även med övrig skolpersonal för en god lär-och arbetsmiljö för såväl elever som personal och du deltar aktivt i skolans utvecklingsarbete. 

Då skolan startas upp till läsårstart kommer stor vikt läggas på att skapa goda relationer inom både personalgrupp och elevgrupp. Vi vill ha en miljö som präglas av stor entusiasm och glädje för jobbet. Vi vill ha en personalgrupp med god stämning och där alla värnar om varandras mående och utveckling. 

Kvalifikationer
Krav på arbetlivserfarenhet: Ingen erfarenhet krävs. Vi söker dig med lärarutbildning för att undervisa elever i textilslöjd på låg- och mellanstadiet. Behörighet inom andra ämnen så som hemkunskap och moderna språk är meriterande. Vi söker en person med stort engagemang när det gäller elever och deras kunskapsutveckling. Du är en skicklig, engagerad och strukturerad pedagog som brinner för ditt arbete med eleverna men även väl förtrogen med övrigt arbete som hör till läraryrket. Vi ser gärna att du är en flexibel, kreativ och utåtriktad person som månar om att samarbeta med elever och kollegor. Självklart är du också väl insatt i skolans styrdokument. 

Du är duktig på att skapa relationer med elever och kollegor och utgår från att eleverna kan och vill lära sig. Du som söker är tydlig, i ord och handling, med att alla människor är lika mycket värda. Du är initiativrik och samverkar för att skapa ett positivt klimat både bland personal och elever. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för tjänsten. 
 

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: 2023-08-14
Antal platser: 1

Andra uppgifter
Rekrytering sker fortlöpande under publiceringstiden så inkom med ansökan så snart som möjligt. 

Habo kommun eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och kulturell bakgrund. Vår värdegrund utgår från begreppen Engagemang, Närhet och Ansvar. 

I Habo kommun tillämpar vi rökfri arbetstid. 

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas. 

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Habo kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. 

Om du av någon anledning inte kan registrera din ansökan i vårt e-rekryteringssystem kan du skicka din ansökan till: Habo kommun, Personal- och löneenheten, Box 212, 566 24 Habo. Ange referensnummer på din ansökan. 
Ansökningshandlingar returneras ej. 

Inför rekryteringsarbetet har Habo kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2023-02-28
Arbetsgivarens referensnummer: 2022-378

Upplysningar
Anna Smid
Rektor
0721-46 13 40
036-442 81 19
anna.smid@habokommun.se

Fackliga företrädare når du via vår växel
036-442 80 00

Dela detta jobb

Slöjdlärare med inriktning textil åk 2-6, Kärnekullaskolan, start augusti 2023

Habo kommun