skoljobb.se

En dag på jobbet  

Torekällgymnasiet är Södertäljes kommunala gymnasieskola med nationella yrkes- och högskoleförberedande program samt introduktionsprogram. Vi har ca 280 elever. Eftersom vi är en liten skola, är det lätt att lära känna alla elever och all personal.
Vi söker en kollega till vårt El- och Energiprogram, inriktning Elteknik. Tjänsten är 100% eller deltid beroende på dina möjligheter och kompetens. Det är en visstidsanställning läsåret ut (mitten av juni 2023) med start så snart du kan. Vi gör en satsning på vårt El- och Energiprogram och vi behöver en till kollega som kan stötta lärare och elever, gärna både med praktiska och teoretiska delar av utbildningen. Du kommer att arbeta med två erfarna kollegor som har ansvaret för kurserna och du blir en viktig resurs för både elever och lärare.  


Vem är du?

Vi söker dig som arbetar inom elbranschen idag men kanske vill pröva på nya yrkesvägar, eller dig som redan tagit steget mot yrkeslärarjobbet. Du kanske har en teknikbakgrund eller på andra sätt skaffat dig kompetens som kan nyttjas på Elprogrammets olika kurser. Oavsett är ämneskompetenserna viktiga för det här uppdraget men också en god förståelse för och kännedom om branschen, då elevernas arbetsplatsförlagda del av utbildningen är viktig. Framförallt så behöver du ha en god relationskompetens då du ska arbeta med att stötta och motivera eleverna i deras utbildning. Du behöver också ha en förståelse för skolans uppdrag och via ditt ledarskap kunna handleda elever. Det är av stor vikt att du har ett flexibelt förhållningssätt där du sätter elevens bästa i centrum. Du kommer att arbeta nära yrkeskollegor och du har mycket stöd av elevhälsan och skolans studiecoacher, som arbetar nära eleverna.

Krav:               
- Vi söker dig som har ämneskompetens eller yrkeserfarenhet som kan nyttjas mot Elteknik.
- Mycket god ledarskapskompetens som du har använt dig av i arbete eller handledning
- Hög relationskompetens och god erfarenhet av att bygga trygga relationer med ungdomar.

Meriterande:
- Utbildning i eller dokumenterad erfarenhet av lågaffektivt bemötande  
- Erfarenhet från arbete på skola
 
Vi kommer att lägga stort vikt vid personliga egenskaper 


Vi erbjuder dig

Kommunens anställda är alltid dess viktigaste tillgång. Vi arbetar aktivt för att skapa en arbetsplats som ger alla medarbetare rätt förutsättningar att göra ett bra jobb. Till exempel erbjuds alla anställda ett friskvårdsbidrag på 3000 kronor per år samt många förmånliga erbjudanden i vår förmånsportal.  


Välkommen till oss!  

Torekällgymnasiet är Södertäljes kommunala yrkesgymnasium.  Skolan har en stark koppling till yrkeslivet och branscherna. Hos oss sätter vi yrkesstoltheten i fokus och skapar en helhet i utbildningen genom samarbeten mellan ämnena i projekt kopplade till yrket. Efter avslutad utbildning kan eleverna gå direkt till arbetslivet eller studera vidare. På Torekällgymnasiet kan eleverna även kombinera sina studier med elitsatsning inom sin idrott genom att söka NIU-utbildning. På skolan finns också ett yrkesintroduktionsprogram inom bygg- och anläggning.  

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Resurs till El- och Energiprogrammet på Torekällgymnasiet

Regioner
Utgår

2023-02-05

Ansök nu

Dela detta jobb