skoljobb.se

Om arbetsplatsen

Nynäshamn är en expansiv skärgårdskommun och en del av Sveriges starkaste tillväxtregion. Här finns naturupplevelser i lättåtkomlig ytterskärgård, en livskraftig landsbygd och en stad granne med havet. Här finns bra kommunikationer med både pendeltåg och motorväg. 

Tillsammans skapar vi tillit genom att vara engagerade, öppna, modiga och respektfulla i alla våra möten. Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning och kulturell mångfald bidrar till. Läs mer om kommunen på www.nynashamn.se 

Barn- och utbildningsförvaltningen omfattar skola, förskola, bibliotek, fritid och kulturverksamhet samt måltidsverksamhet.

Vår verksamhetsidé är att erbjuda alla boende i kommunen goda utbildningsmöjligheter. Genom intellektuell, emotionell och social utveckling når alla elever målen i alla ämnen.

Tjänsten som rektor innebär ett direkt personalansvar för ca 40 anställda. Du ingår i avdelningens ledningsgrupp och rapporterar till skolchefen för förskolan. 

En pedagogista är knuten till varje förskoleområde.

Arbetsuppgifter

Som rektor ansvarar du för att verksamheten uppfyller nationella och lokala mål och riktlinjer enligt skollag och läroplan, ett uppdrag som kräver ett närvarande och tydligt ledarskap och omfattar ansvar för ekonomi, personal, arbetsmiljö samt pedagogiskt utvecklingsarbete inom respektive förskola. Målet är positivt resultat inom givna ekonomiska ramar och strävan mot en likvärdig förskola i kommunen. I detta arbete har du stöd av avdelningen för förskola samt andra stödfunktioner inom kommunen. 

Vi tror på att tillsammans kontinuerliga förändringar och utvecklingsfrågor är viktiga för oss och vi vill att du delar denna intention. Ett prioriterat utvecklingsarbete är att fördjupa ett projekterande arbetssätt samt att arbeta med de 100 språken.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen är din bakgrund förskollärare med lång erfarenhet. Meriterande är om du har pedagogista utbildning samt genomgått rektorsprogrammet. Du har mycket god kunskap i förskolans styrdokument och har dokumenterad ledarerfarenhet inom förskoleverksamhet. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska.

Som person är du utpräglat kommunikativ och förtroendeskapande i samspelet med dina medarbetare samt andra interna och externa kontakter. Att vara serviceinriktad, lugn, uppmärksam och tillmötesgående kommer naturligt för dig. Ditt förhållningssätt är flexibelt, du har lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter samtidigt som du är noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard. Vidare är du van att arbeta med komplexa frågor på ett klokt sätt.

Som ledare är du trygg och stabil med god självinsikt och har hög förmåga att skapa engagemang och delaktighet. Du har hög integritet och lever som du lär enligt din etiska kompass samt föregår med gott exempel och förstår ditt värde som symbolbärare.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2019-08-12

Eller enligt överenskommelse

Ansökan

Referensnummer:   BUN/2019/0124/023

Lön

Löneform: Månadslön.
Individuell lönesättning

Övrigt

För att möjliggöra en effektiv och rättvis bedömning av inkomna ansökningar ber vi dig att göra en digital ansökan via länk och noggrant fylla i efterfrågade uppgifter. Vi går igenom ansökningarna löpande.

Om du behöver hjälp med hur du söker en tjänst, kontakta supporten på 0771-693 693. Har du frågor om tjänstens innehåll kontakta namngiven person i annonsen.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Kontaktperson

Christina Persson

skolchef förskola 08-52068201 christina.a.persson@nynashamn.se

Facklig företrädare

Fackliga företrädare kontaktas via Kontaktcenter

08-520 680 00 

Rektor till Centrala förskoleområdet Nynäshamn

Regioner
Utgår

2019-06-30

Ansök nu

Dela detta jobb