skoljobb.se

Om tjänsten

Enheten för centrala barn- och elevhälsan ingår i utbildningsförvaltningens Resurscentrum. Enheten organiserar elevhälsans professioner och leds av biträdande enhetschefer och enhetschef. Samverkan och samarbete med övriga psykologer inom utbildningsförvaltningen sker i det dagliga arbetet och via gemensam handledning och kollegial handledning. Som ptp-psykolog kommer du att få en handledare som är legitimerad psykolog samt har flera års erfarenhet av arbete i barn- och elevhälsa. Stöd i arbetet finns även från psykolog med psykologiskt ledningsansvar. Ditt uppdrag är framför allt att tillsammans med rektor och övrig elevhälsopersonal på skolan kartlägga, utveckla och genomföra ett hälsofrämjande och förebyggande arbete. Du kommer att arbeta riktat mot förskolan samt grundskolan och ingå i vårt psykologteam på Utbildningsförvaltningen. Dina arbetsuppgifter syftar till att stödja våra enheter och dess medarbetare i arbetet att ge barnen och eleverna bästa förutsättningar för lärande och välmående. Dina arbetsuppgifter fördelas i dialog med ptp-handledare utifrån intresse, kompetens samt i enlighet med Den nationella handboken för praktisk tjänstgöring för psykologer av Sveriges psykologförbund (ptp-handboken). Det kan handla om: • Handledning och konsultation till medarbetare/arbetslag. • Kompetensutveckling för medarbetare. • Utveckling av skolans organisation. • Medverkan i skolornas lokala elevhälsoteam samt barnhälsoteam på förskolan. • Samverkan med övriga barn- och elevhälsoprofessioner inom centrala barn- och elevhälsan • Samverkan med andra intressenter såsom t.ex. BUP, socialtjänst och habilitering. • Bedömning av enskilda barn/ elevers förutsättningar och behov och stöd till enheter för anpassning av lärmiljö och hjälpmedel. • Utredning inom ramen för skolpsykologens uppdrag, först och främst psykologutredning med frågeställning intellektuell funktionsnedsättning inför mottagande i särskolan. Utredningarna genomförs med stöd av ptp-handledare.

Din profil

Vi söker dig som har examensbevis från psykologprogram eller som kommer att ha fått sitt examensbevis innan anställning. Vi ser gärna att du har ett stort intresse för pedagogisk psykologi och utvecklingspsykologi samt för att arbeta med utvecklingsfrågor inom barn- och elevhälsan. Det är en fördel om du har arbetat med barn och ungdomar och har ett särskilt intresse av att arbeta med frågor som rör barn och ungdomar i pedagogisk miljö. Vi ser gärna att du är intresserad av att utveckla tillgängliga lärmiljöer i förskola och skola. Du är bra på att samarbeta och att skapa öppna och förtroendefulla relationer med alla - oavsett bakgrund och förutsättningar. Du är flexibel, trygg i dig själv, initiativrik och kan självständigt planera och prioritera ditt arbete. Det är viktigt att du trivs med att arbeta i team och har en god samarbetsförmåga. Du kan hantera digitala verktyg såsom Teams och Officepaketet. Vill du också arbeta i en framgångsrik förvaltning där ditt uppdrag är av stor betydelse för vår fortsatta utveckling? Varmt välkommen med din ansökan!

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

 

Anställningen

Omfattning

Heltid

Anställningsform

Tidsbegränsad anställning

Tillträde

Tillträde augusti 2023, alternativt enligt överenskommelse. Urval hanteras löpande under ansökningsperioden samt tillsätts utifrån att erforderliga beslut tas.

Antal tjänster

1

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum

2023-02-19

Referensnummer

UTBF 9/23

Kontakt

Viktoria Lundström

Biträdande enhetschef

0470-41952

Fackliga företrädare

Facklig företrädare nås via Växjö kommuns kontaktcenter

0470-410 00

Övrig information

Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet. Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se). Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3). För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet. Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på https://pedagog.vaxjo.se. Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

PTP-psykolog till Centrala barn- och elevhälsan

Företag Växjö kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2023-02-19

Ansök nu

Dela detta jobb