skoljobb.se

logga

Programansvarig Yrkes- och introduktionsprogrammen Härjedalens gymnasium

Regioner
Utgår

2023-02-28

Ansök nu

Programansvarig Yrkes- och introduktionsprogrammen Härjedalens gymnasium

Härjedalens gymnasium är en lagom stor skola med ca 210 elever och runt 40 medarbetare, vackert belägen vid Ljusnan mitt i centrala Sveg i östra delen av härliga Härjedalen.

Skolan erbjuder sju nationella program plus introduktionsprogrammet. De nationella programmen vi erbjuder inför läsår 23/24 är Fordons- och transportprogrammet, Barn- och fritidsprogrammet, Industritekniska programmet, Ekonomiprogrammet, Naturbruksprogrammet, Naturvetenskapsprogrammet och Samhällsvetenskapsprogrammet. Vi erbjuder också nationell idrottsutbildning inom längdskidor, skidskytte och alpint.

De flesta av skolans gymnasiegemensamma kurser samläses i olika konstellationer vilket gör att elever knyter nära kontakter med elever på andra program.

Arbetsuppgifter

Rollen som programansvarig innebär ett funktionsansvar för yrkes- och introduktionsprogrammen.

Du kommer att verka som en samordnare för undervisande lärare och övrig personal kopplade till programmen. Du kommer att ingå i skolans ledningsgrupp.

Arbetet innebär bland annat att verka för utveckling, du ska sätta dig in i regelverk, vara med och utveckla t ex språkintroduktion, programråd och arbetsplats förlagt lärande samt vara ansvarig för att ta fram underlag till beslut för rektor inom ramen för programmen.

Härjedalens gymnasium deltar i Samverkan för Bästa Skola och vi har stort fokus på att utveckla det systematiska kvalitetsarbetet där du kommer att vara en viktig pusselbit. Du kommer att få vara med och utveckla gymnasiet ytterligare mot vår vision att “förbereda våra elever för den framtid som de önskar möta”. 

Placeringsort är Sveg. Tillträde enligt överenskommelse.

Kvalifikationer

Krav:

  • Lärarexamen på gymnasienivå

  • För anställning krävs ett utdrag ur belastningsregistret som avser arbete i skola och förskola

Meriterande:

  • Tidigare erfarenhet av arbete med samordningsansvar

  • Tidigare erfarenhet av arbete på introduktionsprogram

  • Goda IT-kunskaper och vana att använda digitala verktyg i det dagliga arbetet 

Härjedalens kommun är en samisk förvaltningskommun, därför ser vi positivt på om du som söker har god kulturkompetens samt kunskaper i det samiska språket.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som ser teamarbete som en självklarhet, där delaktighet och konstruktivt arbete för att skapa vi-känsla är A och O. Vi tror att du är en engagerad och driven individ med ett verksamhetsperspektiv där våra elevers utbildning och lärande står i fokus. 

Som samordnare är du lyhörd inför både medarbetares och organisationens behov i stort. Vi tror också att du besitter god självkännedom med ett ödmjukt förhållningssätt till andra människor. En av dina främsta egenskaper är din förmåga att kommunicera. Tack vare tydlighet och fingertoppskänsla har du förmåga att kommunicera och bryta ned övergripande mål och riktlinjer till arbetsgruppsnivå på ett effektivt sätt för att motivera och inspirera medarbetare på arbetsplatsen. 

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

En arbetsplats med närhet till kollegor och elever. Just nu är vi inne i en spännande fas, där utveckling sker inom flera områden såsom systematiskt kvalitetsarbete, programstruktur och lokaler. Vår förhoppning är att du vill vara med oss i utvecklingen och driften av verksamheten. Rollen erbjuder stor möjlighet till såväl personlig som karriärmässig utveckling, men också många kontaktytor för att bredda ditt nätverk, både internt och externt. Vi erbjuder också friskvårdsbidrag samt friskvårdstimme.

Vi intervjuar löpande under annonseringsperioden, så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag. Varmt välkommen till oss på Härjedalens gymnasium! 

Gå gärna in och se delar av vår verksamhet på sociala medier: 
herjedalensgymnasium

Facebook
Instagram

Härjedalens kommun är en av Sveriges största till ytan och vi servar våra invånare och besökare från våra fyra kontor med huvudkontoret i Sveg. Härjedalens kommun är en samisk förvaltningskommun, vi ser det därför som meriterande om de sökande har goda kunskaper i det samiska språket, kulturen och traditionerna.  Härjedalens kommun erbjuder sina anställda förmåner och ersättningar i samband med högskolestudier,  friskvårdstimme och friskvårdsbidrag. Härjedalens kommun arbetar med värdegrunden att finnas till för de som bor, verkar i eller besöker kommunen på ett professionellt och respektfullt sätt genom att ständigt utveckla och förbättra verksamheten och servicen.

Dela detta jobb

logga
Programansvarig Yrkes- och introduktionsprogrammen Härjedalens gymnasium

Härjedalens kommun