skoljobb.se

Pedagog till Naturskolan i Sollentuna

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-06-19

Ansök nu

Pedagog till Naturskolan i Sollentuna

Naturskolan i Sollentuna arbetar med utomhuspedagogik för elever i F-klass t o m åk 9 som en pedagogisk resurs för kommunens skolor. Inför hösten 2019 söker vi dig som gillar att undervisa ute och tycker att äkta lärande sker i den miljö som passar bäst utifrån innehållet.

Naturskolan i Sollentuna har som resurs för fristående och kommunala skolor i Sollentuna, möjlighet att ta emot ungefär 170 klasser under ett läsår. Tillsammans med klassens ordinarie personal genomför vi aktiviteter med olika teman under hela läsåret. Därutöver erbjuder Naturskolan även riktade kurser för pedagoger.

Varje dag möter vi nya klasser och temat för dagen varierar utifrån elevernas ålder, vilken tid på året det är och klasslärarens önskemål. Hela naturskoledagen eller merparten av dagen förläggs utomhus i något av kommunens naturområden.

Ett tema är mer eller mindre ämnesintegrerat, men har alltid ett hållbarhetsperspektiv. Genomgående är möjligheten till utevistelse och naturnära upplevelser - för hälsa, friluftsliv och gemensamma erfarenheter.

Under 2019 arbetar Naturskolans personal med ett projekt kring Tillgänglig utomhuspedagogik med inriktning på särskola och träningsklass. Vi söker en kollega som kompletterar ordinarie personal i arbetet med naturskoledagar.  

Vem söker vi?

Vi söker dig som är utbildad lärare och utomhuspedagog för åldrarna 6-16 år.

Du bör ha positiv syn på elevers lärande samt förmåga att kunna hantera olika elevgrupper: ålder, förutsättningar och antal. Vi träffar klasser från förskoleklass t o m åk 9. Klasstorleken varierar mellan 10 och 30 elever.  

Dina förutsättningar

  • Ha erfarenhet att liknande arbetsuppgifter

  • Vara lösningsinriktad och flexibel i undervisningssituationer

  • Ha förmåga att arbeta självständigt - du ersätter ordinarie personal på klassernas naturskoledagar

  • Vi är en liten arbetsplats med två anställda därför är personkemin viktig för ett fungerande arbete och vi sätter stor vikt vid personlig lämplighet

  • Ha körkort B

Vi erbjuder

  • Allmän visstidsanställning under hösten 2019

  • 75%, arbetstider dagtid enligt överenskommelse

  • Varierat arbete med fysisk aktivitet och mycket utevistelse

Kontaktpersoner:
Hanna Heurlin, föreståndare Naturskolan 
tfn: 08-579 229 74

Dela detta jobb

Pedagog till Naturskolan i Sollentuna

Sollentuna kommun