skoljobb.se

En dag på jobbet  

Oxbacksenheten är en attraktiv skola med engagerad och kunnig personal. Våra elever är glada, nyfikna och vetgiriga. Vår skolsköterska ska snart bli föräldrarledig och därför söker vi nu en skolsköterska för åk 4-9.

Skolsköterskan har en nyckelfunktion i skolans hälsofrämjande och förebyggande arbete för att stödja eleverna. Som skolsköterska är du en del av skolans elevhälsoteam tillsammans med rektor, biträdande rektor, specialpedagoger, speciallärare, skolpsykolog.  Att arbeta i elevhälsoteamet innebär att ha en ledarroll i skolans elevhälsoarbete med ett nära samarbete med övriga funktioner. Du arbetar elevnära på både på grupp- och individnivå. I arbetet som skolsköterska ingår att genomföra hälsosamtal med samtliga elever i åk 4 och 7, genomföra vaccinationer och kontakt med myndigheter.


Vem är du?  

Krav:
- Du är utbildad sjuksköterska.
- Du vill utvecklas i din skolsköterska roll och söker ett sammanhang att få växa i.
- I din roll är det viktigt att du har ett salutogent förhållningssätt och att du också kan leda andra i detta förhållningssätt.

Meriterande:
- Meriterande om du har erfarenhet av arbete inom skola.

Personliga egenskaper:
- Du ser elevernas möjligheter att erövra nya kunskaper och färdigheter i skolan som någonting självklart och du ser möjligheterna istället för hindren.
- Du behöver kunna anpassa din kommunikation efter den elev du möter och du behöver ha mycket hög relationell kompetens.
- Du är en trygg person som har lätt för att arbeta i både små och större grupper av elever och personal.
- Förutom samarbete inom skolan ingår samarbete med andra myndigheter och aktörer utanför skolan såsom Socialtjänsten, vården. Arbetet ställer krav på hög samarbetsförmåga och goda ledaregenskaper.


Vi erbjuder dig  

Ett spännande uppdrag som skolsköterska på Oxbacksenheten där du får möjlighet att arbeta med skicklig personal samt våra nyfikna, vetgiriga och hjärtliga elever. En skola som befinner sig i ett spännande förändringsarbete som strävar efter att vara en attraktiv och trivsam arbetsplats där elever och personal utvecklas. Som skolsköterska i Södertälje ingår du ett nätverk med andra skolsköterskor i kommunen där ni får möjlighet att utvecklas tillsammans. Dessutom får du som medarbetare i Södertälje kommun ett friskvårdsbidrag på 3 000 kr per år att använda till motions- och friskvårdsaktiviteter.  

Anställningen
omfattar 75% med möjlighet till utökning och är ett vikariat med uppehållstjänst. Tillträde från mars-april.


Välkommen till oss!

Oxbacksenheten är en F–9-skola som ligger i Södertälje där åk F-3 har sina lokaler i en av kommunens äldsta skolor i centrala Södertälje, Bellevuegatan 6–8 och åk 4–9 finns på Mariekällgatan 3. Skolan har ca 750 nyfikna, vetgirig och fantastiska elever där ca 80 anställda arbetar utifrån ett elevcentrerat förhållningssätt. Vi vill att alla elever ska lyckas och utvecklas utifrån sina förutsättningar. Därför är skolgången på Oxbacksenheten en mycket viktig start för varje elevs utveckling. Här ska varje elev känna att man lyckas!

Är du intresserad? Tveka inte att söka jobbet!

Intervjuer sker löpande även under ansökningstiden.  

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.   

Mariekällskolan söker en vikarierande skolsköterska!

Regioner
Kategorier
Utgår

2023-02-22

Ansök nu

Dela detta jobb