skoljobb.se

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning
Ekensbergsskolan är en liten skola i naturskön miljö där vi har tillgång till bad och kanotpaddling. Vi har även nära till skol och mark där eleverna har sina naturstudier. I Ekenbergsskolan är samarbetet väl utvecklat från förskoleklass till årskurs 5. För att ge barnen helhetsperspektiv på sitt lärande är vårt arbetssätt undersökande och tematiskt. Under de tematiska arbetet samverkar hela arbetslaget, vi kan på detta sätt arbeta i små grupper vilket möjliggör ett praktiskt och upplevelsebaserat arbetssätt.

Ekensbergsskolans grundsärskola är en kommunal grundsärskola som omfattar skolverksamhet åk F-3 med tillhörande fritidsverksamhet. 

Arbetsbeskrivning
I grundsärskolan tar vi emot elever med olika funktionsnedsättningar. Vi har en heldagsomsorg, vilket innebär att skolan och fritidsverksamhet finns i samma lokaler och att samma personal arbetar med eleverna genom dagen. Eleverna följer grundsärskolan läroplan. Vi strävar efter en ömsesidig inkludering där Ekensbergsskolans elever hittar naturliga kontakter under skoldagen. Hela skolmiljön ska vara tillgänglig och öppen för alla.

Du ansvarar för att eleven utmanas till optimalt lärande utifrån elevens individuella förutsättningar.

När en situation behöver lösas gör du det på ett flexibelt, följsamt och konstruktivt sätt. Du kan samtidigt som du har fokus på en elev även se till hela verksamheten. Genom ditt goda omdöme och sociala förmåga har du lätt att skapa och upprätthålla goda relationer med elever, kollegor och vårdnadshavare. I samarbetet kan du dela med dig kunskap såväl som ta del av andras kunskap.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad lärare med erfarenhet av grundsärskolan.

Du skall ha goda kunskaper inom intellektuell - och de neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

Meriterade är att du har fördjupande kunskaper och arbetat med barn med tal- och språkstörning. Du skall ha kunskaper om TAKK (Tecken som Alternativ Kompletterande Kommunikation), bildstöd och digitala verktyg.

Du är lugn, trygg och möter elever lågaffektivt. Du visar intresse och engagemang för elever som kan utmana. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Som person är du trygg, stabil och har självinsikt. Du är strukturerad, driftig och klarar att arbeta självgående men trivs i nära samarbete med andra. 


Vill du arbeta på en skola med skickliga kollegor som arbetar hårt, siktar högt och trivs tillsammans, så välkommen med din ansökan.

Övrigt
Vi kan komma att tillämpa provanställning.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform    Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning    Heltid
Tillträde    190812
Antal lediga befattningar    1
Sysselsättningsgrad    100%
Referensnummer    2019/3622

Kontakt    
Jessica Johansson, 08-50822260
Facklig företrädare    
Dennis Olsson, Dennis.glenn.Olsson@edu.stockholm.se
Legitimationskrav    Lärare
Utbildningskrav    Högskola/universitet

Lärare till Ekensbergsskolans Grundsärskola

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-06-19

Ansök nu

Dela detta jobb