skoljobb.se

logo

lärare/speciallärare till grundsärskolan Nymbergsskolan

Företag Höganäs kommun
Regioner
Utgår

2023-02-10

Ansök nu

lärare/speciallärare till grundsärskolan Nymbergsskolan

Om arbetsplatsen

Höganäs ambition är att vara en av Sveriges bästa kommuner och våra förväntningar på oss själva är höga. Vi har invånaren och service i fokus och tillsammans åstadkommer vi goda resultat. Nyckeln till framgång är att ha medarbetare som brinner för sitt jobb, så det förväntar vi oss att du också gör! Våra interna ledord är kommunikation och koncerntanke. Vi tror att ett öppet kommunikationsklimat ger effekt på vår kommun, våra invånare, våra företagare, våra föreningar och våra besökare. Höganäs blir då - väl värt att investera i. Har du redan nu tankar om hur Höganäs kan bli en av Sveriges bästa kommuner? Då kanske du är den vi söker! Du vet, precis som vi, att lärandet är en livslång process som startar i tidig ålder. För att hjälpa hela barnet hela vägen, från förskoleålder till gymnasiet, arbetar utbildningsförvaltningen med att ge barnen tro på den framtid som kommer. Höganäs ambition är att vara en av Sveriges bästa skolkommuner och våra förväntningar på oss själva är höga. Välkommen till Nymbergsskolan, Höganäs kommuns grundsärskola. Vi finns i södra Höganäs och är till för de elever som inte bedöms kunna nå upp till respektive skolforms kunskapskrav, på grund av exempelvis kognitiva svårigheter. Eleverna läser efter en särskild läroplan anpassad efter särskolan. Grundsärskolan är en rättighet för de elever som har en intellektuell funktionsnedsättning. Skolan har funnits länge och har blivit ett självklart val för föräldrar med barn som behöver anpassad undervisning. Här sätter vi inga gränser på våra elever utan skapar i stället förutsättningar för att alla ska utvecklas så mycket som det är möjligt. Vi vill vara ett tryggt val för de som har rätt att gå hos oss, och i det bli den bästa skolan för varje elev. Eleverna möts av engagerade och professionella lärare och pedagoger som har lång erfarenhet av liknande verksamheter. Nymbergsskolan är trygg plats fylld av möjligheter!

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som har grundskollärarexamen med bred ämneskunskap inom kärnämnena mot åk 1-6. Det är meriterande om du även är legitimerad speciallärare med inriktning mot utvecklingsstörning eller annan examen som vi bedömer likvärdig. I uppdraget som lärare planerar och genomför du undervisning i enlighet med gällande styrdokument. Du verkar för att eleverna ska få en så god utveckling som möjligt, såväl kunskapsmässigt som socialt, du påverkar aktivt och stimulerar eleverna till att utvecklas så långt som möjligt för att uppfylla kunskapskraven.

Kvalifikationer

För uppdraget som lärare söker vi dig som är legitimerad grundskollärare. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta mot barn och unga med intellektuell funktionsnedsättning och av att arbeta som lärare i grundsärskola. Vi ser också gärna att du har erfarenhet av att kommunicera genom TAKK/AKK. Du behöver ha god kunskap i skolans styrdokument och förmågan att tillämpa det i ditt dagliga arbete. Det är viktigt att du har god didaktisk- och pedagogisk förmåga samt kunskap om relevanta digitala verktyg. Det är viktigt att du är prestigelös, flexibel och trivs i en föränderlig miljö. Som person har du lätt för att samarbeta och bygger goda och trygga relationer med såväl elever som vårdnadshavare som kollegor. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet i denna rekrytering. Intervjuer sker löpande, så ansök redan idag! Vi ser fram emot din ansökan!

Anställningen

Omfattning

Heltid

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Tillträde

2023-03-13 eller enligt överensskommelse

Antal tjänster

1

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum

Referensnummer

A1193006

Kontakt

Rebecka Hansen

Enhetschef

9027249

Fackliga företrädare

Facklig representant når du genom kommunens växel

042-337100

Övrig information

"Höganäs kommun ska i alla sina rekryteringar sträva mot en jämnare fördelning mellan könen och en ökad representation av övriga olikheter inom kommunens olika verksamheter" - så står det i våra "Aktiva åtgärder för jämställdhet och mångfald". Det är inte alltid enkelt, men vi jobbar för detta varje dag. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. För att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess i Höganäs kommun använder vi rekryteringsverktyget Offentliga Jobb/Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via Offentliga Jobb genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du till Visma/Offentliga Jobb via hjälpformuläret, se info på Offentliga Jobb - alternativt ring 0771-693 693.

Dela detta jobb

logo
lärare/speciallärare till grundsärskolan Nymbergsskolan

Höganäs kommun