skoljobb.se

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning

Vällingbyskolan är en F-9 skola som ligger nära Vällingby Centrum. På skolan går ca 820 elever och skolan befinner sig i ett spännande utvecklingsarbete, med stort fokus på kollegialt lärande, matematik och språkutvecklande arbetssätt. Vi kommer även att ha social utveckling samt rörelse som prioriterade fokusområden.

Vi ingår även i en stor fritidssatsning i syfte att öka samarbetet mellan skola och fritids och att använda allas kompetens på bästa sätt. Vi strävar efter att vara det självklara valet för elever och föräldrar i Vällingby.

Vi har ett väl fungerande elevhälsoteam som strävar efter att arbeta förebyggande och som består av skolsköterska, kurator, psykolog, speciallärare, studie- och yrkesvägledare i samt biträdande rektor.

Skolan har varit med i ett skolgårdsprojekt, som har resulterat i en förbättrad skolgård utifrån förslag från elever och personal. Vi har stora möjligheter att flytta ut undervisningen till närområdet då det finns närhet till stor fotbollsplan, skog, lekparker och grönområden.

På skolan har vi pedagogiska luncher där vår kökspersonal lagar all mat i skolans eget kök.

Läs mer på https://vallingbyskolan.stockholm.se/

Arbetsbeskrivning

Vi söker en engagerad och positiv kollega som vill arbeta med nyanlända i vår förberedelseklass och som vill hjälpa till att utveckla verksamheten. Du kommer arbeta med elever i år 4-9 i nära samarbete med en annan behörig lärare i svenska som andra språk.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad lärare och helst behörig i svenska som andraspråk. Vi ser gärna att du har några års erfarenhet som pedagog och erfarenhet av att arbeta med nyanlända är meriterande.

Som person har du god kommunikativ förmåga samt är lösningsfokuserad. Du trivs med att arbeta i en miljö som ställer krav på ansvarstagande och handlingskraft. Du har förmåga att skapa goda relationer till elever, vårdnadshavare samt kollegor.

Du har som mål att utforma en lustfylld och modern undervisning med fokus på språkutveckling. Du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt. Genom att bedöma hur effektiva olika undervisningsstrategier är kan du öka elevernas engagemang och intresse och därmed deras kunskapsförmågor. Du arbetar tydligt med att sätta eleven i fokus via individualiserad undervisning och arbetar utifrån synsättet att alla elever ska ha möjlighet att lyckas i skolan.

Intervjuer kommer att ske fortlöpande.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform    Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning    Heltid
Tillträde    2019-08-12
Antal lediga befattningar    1
Sysselsättningsgrad    100%
Referensnummer    2019/3794

Kontakt    
Camilla Lundberg, 08-508 05 824
Facklig företrädare    
Marie Landelius, LR, 08-50805805
Legitimationskrav    Lärare
Utbildningskrav    Högskola/universitet

Lärare i svenska som andraspråk

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-06-19

Ansök nu

Dela detta jobb