skoljobb.se

logga

Lärare i fritidshem till Vikingstads skolor

Regioner
Utgår

2023-02-07

Ansök nu

Lärare i fritidshem till Vikingstads skolor

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter

Som lärare i fritidshem ansvarar du för undervisningen i fritidshemmet genom att bidra till att läroplanens mål och intentioner förverkligas i verksamheten. Du har ansvar för att planera, genomföra och dokumentera det pedagogiska arbetet i fritidshemmet.

Som lärare i fritidshem hos oss arbetar du i team för varje årskurs, där ni möts både i gemensamma planeringar inom teamet på varje avdelning samt på arbetslagsmöten för alla fritidsavdelningar.

Din arbetsplats

Vikingstads skolor är två skolor med elever från F-6 som ligger mitt i samhället Vikingstad. Valkeboskolan är en helt nybyggd skola där vi har vårt lågstadie och våra fritidshem för de yngre eleverna. På Vikingstad skola har vi vårt mellanstadie och vårt fritidshem för de äldre eleverna. Vi på Vikingstads skolor arbetar aktivt enligt mottot ʺVikingstad skola - där varje elev är i fokusʺ.

Samhället Vikingstad ligger ca 15 km utanför Linköping och det går enkelt att ta sig både med bil och med pendeltåg som anländer flera gånger i timmen. Då Vikingstad som område växer kommer vi utöka vår verksamhet och därmed vår personalgrupp under nästa läsår.

Behovet av en kompetent, nyfiken och målinriktad lärare i fritidshem finns hos oss. Vi ser nu fram emot att ha möjligheten att få ytterligare en motiverad kollega till en redan engagerad personalgrupp och att tillsammans med dig få arbeta vidare med vår skolutvecklingsplan. 

Du som söker

Du som söker har lärarlegitimation för fritidshem, alternativt har du slutförd eller pågående utbildning till lärare i fritidshem. Du har även tidigare erfarenhet av det pedagogiska arbete som uppdraget som lärare i fritidshem innebär, antingen genom praktik eller avlönat arbete. 

Du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanen (Lgr22) ska organisera och genomföra arbetet så att eleven får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling samt ansvara för att varje elev kan använda det svenska språket på ett rikt och nyanserat sätt.

I din roll som lärare i fritidshem har du goda kunskaper om fritidshemmets uppdrag och är väl bekant med fritidshemmets läroplan och övriga styrdokument. Utifrån det har du förmågan att anpassa din undervisning till eleverna och låter dem vara delaktiga i utformningen av undervisningen. På ett kvalitetsmedvetet sätt skapar du goda förutsättningar för elevernas utveckling och lärande, samt dokumentationen av densamma.

Som lärare i fritidshem är du en god förebild. Du är relationsskapande och samarbetar väl med de kontakter som förekommer i din yrkesroll anpassat till situationen.

För att tjänsten ska gälla tillsvidare måste lärarlegitimation uppvisas, fram till dess gäller visstidsanställning.

Du som har en utfärdad lärarlegitimation samt behörighetsförteckning, vänligen bifoga dessa som filer tillsammans med dina ansökningshandlingar när du söker tjänsten. Är du utbildad lärare men ännu inte har ansökt om lärarlegitimation, vänligen bifoga utbildningsintyg. Är du under utbildning till lärare, bifoga studieintyg på hittills avslutade kurser vid högskola eller universitet.

Övrig information

Tillträde: 2023-02-27, eller enligt överenskommelse 

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 10726

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev.

Dela detta jobb

logga
Lärare i fritidshem till Vikingstads skolor

Linköpings kommun