skoljobb.se

Om tjänsten

Katedralskolan med cirka 1400 elever och 140 anställda förenar en rik utbildningstradition med en modern syn på kunskaper och utbildning. Skolan kännetecknas av hög kvalitet, god pedagogisk kompetens, kultur, bildningstradition och ett stort internationellt kontaktnät. På skolan finns de nationella programmen ekonomiprogrammet, estetiska programmet, humanistiska programmet, naturvetenskapsprogrammet, samhällsvetenskapsprogrammet, det internationella IB-programmet (International Baccalaureate Diploma Programme) och introduktionsprogrammet (språkintroduktionen). Som lärare i företagsekonomi är du en av våra ungdomars viktigaste inspirationskällor för vidare studier. Du stöttar och leder våra elever i deras utvecklingsprocesser. Du bidrar med din kompetens till verksamheten som helhet och har stora möjligheter att vara en del av vårt utvecklings- och kvalitetsarbete genom att bedriva undervisning på såväl individ som gruppnivå samt ett aktivt deltagande i det kollegiala lärandet. Du arbetar med undervisning på våra studieförberedande program och då framför allt på ekonomiprogrammet och du deltar aktivt i samarbete och gemensamma konferenser. Du samverkar med andra lärare för att nå programmens examensmål. Du är insatt i och arbetar utifrån styrdokumenten vilket bland annat innefattar att: - ta ansvar för elevernas kunskapstillväxt, stödja deras personliga utveckling och skapa goda betingelser för varje elevs lärande, utveckling och förmåga att utveckla kritiskt tänkande. - genomföra, utveckla och leda utbildning med hög kvalitet och engagemang - vara öppen för nya idéer och förändringar och ansvara för att verksamheten utvecklas - vara aktiv i det gemensamma arbetet och samverka med andra parter internt och externt Vikariatet är på 50-70%.

Din profil

Vi söker i första hand dig som är legitimerad gymnasielärare med behörighet att undervisa i företagsekonomi, men även dig som har kunskaper i företagsekonomi och erfarenheter av undervisning. Som person är du strukturerad, tydlig i din kommunikation och har lätt för att skapa trygga relationer. Du har också en medveten tanke kring din roll som pedagog och är en tydlig ledare som arbetar strukturerat utifrån gällande styrdokument och ett professionellt förhållningssätt. Du har förmåga att skapa ett gott arbetsklimat med engagemang, nyfikenhet och trygghet i gruppen och du ser och möter elevers olika behov utifrån deras olika förutsättningar. Du stimulerar alla elever till att utvecklas, dokumenterar deras resultat och informerar elever och vårdnadshavare på ett bra sätt om hur inlärningen fortskrider. Du har även en positiv inställning, ett flexibelt arbetssätt, god samarbetsförmåga och bidrar till utveckling av verksamheten. Vi ser gärna att du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

 

Anställningen

Omfattning

Deltid

Anställningsform

Tidsbegränsad anställning

Tillträde

Tillträde snarast efter överenskommelse. Kan eventuellt bli aktuellt med förlängning.

Antal tjänster

1

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum

2023-02-03

Referensnummer

UTBF 13/23

Kontakt

Sophie Svensson Bruschi

rektor

0470-419 71

Fackliga företrädare

Facklig företrädare för Sveriges lärare nås via Växjö kommuns kontaktcenter

0470-41 000

Övrig information

Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet. Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se). Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3). För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet. Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på https://pedagog.vaxjo.se. Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Lärare i företagsekonomi till Katedralskolan

Företag Växjö kommun
Regioner
Utgår

2023-02-03

Ansök nu

Dela detta jobb