skoljobb.se

Lärare åk 2-3 Vega skola

Företag Haninge kommun
Regioner
Utgår

2023-02-12

Ansök nu

Lärare åk 2-3 Vega skola

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.   

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och forma framtidens skola? Sök då till nya Vega skola!

I augusti 2023 öppnar Vega skola – ett för Haninge kommun ett unikt projekt där kultur- och fritidsförvaltningen och utbildningsförvaltningens personal kommer i dessa lokaler att samarbeta tätt för att skapa möjligheter till ett bredare lärande.

Vega skola ligger i Vegastaden; ett nybyggt område strax söder om Stockholm med pendeltågsstationen precis bredvid skolan. Byggnaden som i sig är ett av de hetaste och mest bevakade byggprojekten i Stockholm, kommer utöver verksamhet för skola, förskola och förskoleklass till årskurs 9, även inrymma en fullstor idrottshall, allmänt bibliotek, fritidsgård, kulturskola, orkestersal och ett café. Skolans lokaler är rymliga, modernt inredda och kommer innehålla allt som krävs för en högkvalitativ undervisning. Fullt utbyggd rymmer skolan ca. 750 elever i årskurserna F-9, fritidshem samt en grundsärskola. I augusti 2023 öppnar vi för förskoleklass, åk 1, åk 2–3, årskurs 7 samt grundsärskola, för att succesivt öka antalet årskurser för varje år. Dagtid används våra lokaler av skolan. Efter skoltid bedriver kulturskola, föreningar, privatpersoner och andra aktörer verksamhet i lokalerna. Delar av högstadiets lokaler är även förberedda för övernattning vid läger och cuper.

Då skolan är kommunens nyaste och en av de mest moderna, kommer både forskning och beprövad erfarenhet att genomsyra utbildningsmiljön. För att få en röd tråd i utbildningsystemet kommer skolan också dra fördel av och inspireras från förskolans arbete som är Reggio Emilia inspirerat.

Du kommer ha stor möjlighet att påverka din framtida arbetsplats.

Låter allt du hittills läst inspirerande och spännande? Då är det dig vi söker!

Välkommen till en skola där vi skapar framtid tillsammans!

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som trivs med, är behörig samt har lång erfarenhet av arbete i lågstadiet. Du är en tydlig ledare och trygg i din lärarroll. Du är en kreativ, flexibel och engagerad lärare som vill utveckla undervisningen och som arbetar för att varje elev ska nå så långt som möjligt i sin kunskaps- och personliga utveckling. Du är mån om att skapa en trygg lärmiljö grundad på ömsesidig respekt och du förstår vikten av att undervisning ska vara kreativ och stimulerande, samtidigt som den ska vila på forskning och beprövade metoder. Du är prestigelös och nyfiken och delar med dig av dina kunskaper till andra. I ditt uppdrag ingår bland annat att planera, genomföra, utvärdera och ansvara för det pedagogiska arbetet utifrån skolans styrdokument och elevens behov och intressen; både enskilt och tillsammans med dina kollegor.

Samarbete med kollegor en nyckelfaktor och ett naturligt inslag där det kollegiala lärandet är grundläggande. Du förstår vikten av att undervisning ska vara kreativ och stimulerande, samtidigt som den ska vila på forskning och beprövade metoder. Tjänsten innebär mentorskap i en åldersintegrerad klass (åk 2–3) som till en början består av ca 20 elever, men kommer successivt växa och på sikt delas upp i två klasser. Meriterande är erfarenhet av åldersintegrerad undervisning.

Du kommer ha ett tätt samarbete med fritids, lärare i förskoleklass och lågstadiet samt speciallärare. Du samverkar även med vårdnadshavare, elevhälsa och övrig skolpersonal för att nå en god kvalité i verksamheten.

Förskolan som ligger i samma byggnad är inspirerad av Reggio Emiliapedagogiken, vilket innebär att det också ska vara en röd tråd i pedagogiken och lärmiljön. Det är därför meriterande om du har erfarenhet av att arbeta utifrån Reggio Emilia.

Då kultur- och fritidsförvaltningen har delar av sin verksamhet i samma hus, ser vi det som självklart att du har ett intresse och en vilja att samarbeta med andra aktörer och se elevens måluppfyllelse utifrån ett holistiskt perspektiv, där alla delar bidrar.

Du är en del i arbetslag F-3, vilket till en början innefattar 10 pedagoger från skolan och fritidshemmet. Du kommer även ingå i ett arbetslag med lärare ur ett F-9 perspektiv, där du är en del i det kollegiala arbetet med utvecklingen av den pedagogiska verksamheten på skolan.

Du ska:
- ha god erfarenhet som lärare och av barn med särskilda behov och vara en tydlig ledare som är lugn, stabil, strukturerad, stresstålig och lösningsfokuserad.

- ha ett genuint intresse för barn och motiveras av att se dem att växa.

- ha en god samarbetsförmåga då du kommer att arbeta nära tillsammans med andra lärare och elevassistenter

Kvalifikationer
Du är legitimerad lärare med behörighet att undervisa i F-3. Vi vill att du har mångårig erfarenhet av lågstadiet och så bred behörighet som möjligt.

På vår skola ska varje elev få möjlighet att nå toppen av sin potential. Därför vill vi att du:

  • Är tydlig, strukturerad och organiserad.

  • God didaktisk och pedagogisk förmåga att leda och organisera för en god lärmiljö.

  • Har höga förväntningar på eleverna och på deras förmåga att utvecklas.

  • Lösningsfokuserad och bidrar till en god stämning och arbetsmiljö.

  • Är utvecklingsbenägen och vill växa i din profession.

  • Stimulerar elevernas nyfikenhet och lust till lärande.

  • Är lyhörd för varje elevs förutsättningar och behov.

  • Trivs med ett ämnesövergripande samarbete.

  • Har hög digital mognad, då våra klassrum är utrustade med den senaste tekniken. Du ser Unikum, teams och Google classroom som naturliga verktyg i ditt arbete och kommunikation.

  • Du ska vara medveten om att skolan är helt ny, vilket innebär att det ställs krav på hög flexibilitet och en vilja att utföra andra arbetsuppgifter under uppstartsfasen.

Villkor

- En spännande möjlighet att skapa din egen verksamhet för en ny grupp elever i en nybyggd skola.

- Friskvårdsbidrag och tillgång till Benifyportalen med flera andra förmåner.

- Tillgång till gym i kommunhuset

Övrigt

I rekryteringen kommer stor vikt att läggas på personlig lämplighet och goda referenser.

Tjänsten kan komma att tas i anspråk av övertalig personal i kommunen.

OM TJÄNSTEN

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning: Heltid

Tillträde: 7 Augusti 2023

Löneform: Individuell lönesättning

Antal lediga befattningar: 1

Sysselsättningsgrad: 100 %

Ort: Haninge

Län: Stockholms län

Land: Sverige

Referensnummer:
2022/1000

Kontakt: Bassem Jerbi
08-6067000

Facklig företrädare:
Fackliga representanter nås via växeln
08-6067000

Publicerat: 2022-12-27

Sista ansökningsdag:
2023-02-12

Dela detta jobb

Lärare åk 2-3 Vega skola

Haninge kommun