skoljobb.se

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med att fortsätta den positiva utvecklingen av Östbergaskolan? I så fall ska söka till oss! Östbergaskolan är en F-6-skola som till hösten blir ca 200 elever. Skolan växer och ska vara ett självklart val för elever i området och vi söker dig som vill vara med på denna resa. Vi drivs av höga förväntningar på elever, personal och vårdnadshavare, vilket är en framgångsfaktor för goda resultat. Skolan befinner sig i ett starkt utvecklingsskede där mycket händer såväl pedagogiskt som med avseende på lokaler, inventarier och utemiljö. Vårt arbete har flera gånger blivit uppmärksammat och prisbelönat i olika sammanhang. Fysisk rörelse och hälsa genomsyrar vår verksamhet som går hand i hand med vårt nyrenoverade kök där vi tillagar högkvalitativ mat från grunden. Vi arbetar också aktivt med iPads och andra IT-verktyg som en naturlig del i undervisningen.

Skolan är lugnt och trivsamt belägen på Östbergahöjden, strax söder om Årsta, med fräscha och ändamålsenliga lokaler och nära till natur och parkområden. På Östbergaskolan får alla barn sin rätt till en bra utbildning tillgodosedd oavsett bakgrund. Välkommen till en liten skola med stora möjligheter!

Arbetsbeskrivning

Är du en engagerad lärare som vill utveckla undervisningen tillsammans med dina kollegor och arbetar för att varje elev ska nå så långt som möjligt i sin kunskapsutveckling? Då är du rätt person för vår skola. Tjänsten är en del av lågstadiesatsningen, vilket innebär att du tillsammans med andra pedagoger kommer arbeta i åk 1-3 där fokus ligger på undervisning i svenska och matematik. Det innebär bl.a. träning i läsning samt grundläggande taluppfattning men även undervisning övriga ämnen. Du kommer ha nära samarbete med lågstadiets lärare samt skolans specialpedagoger.

Mentorskap kan förekomma i tjänsten.


Kvalifikationer

Du är legitimerad lärare för åk F-3 med behörighet att undervisa i svenska/sva och matematik. Vi önskar att du har god erfarenhet av den första läs- och skrivinlärningen samt grundläggande matematikutveckling. Utöver detta vill vi att:

Du har höga förväntningar på eleverna och deras förmåga att utvecklas.
Du har ett gott ledarskap, är tydlig organiserad och resultatinriktad.
Är lyhörd för varje elevs förutsättningar och behov.
Har höga förväntningar på eleverna och på deras förmåga att utvecklas.
Stimulerar elevernas nyfikenhet och lust till lärande.
Är utvecklingsbenägen och vill växa i din profession.
Du har god samarbetsförmåga och flexibilitet.
Du har en god förmåga att skapa goda relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. Du är drivande och intresserad av att vara en del i och utveckla det  kollegiala lärandet. Personlig lämplighet värderas högt då vi värdesätter lösningsorienterat tänkande samt god samarbetsförmåga. 

Du som är nyexaminerad lärare har rätt till en mentor under ditt första år, introduktionsperioden. 
Låt dig inspireras av vårt breda utbud av kompetensutveckling för utveckling av och stöd i undervisningen. Som lärare i Stockholms stads skolor har du även möjlighet till såväl handledning som coachning, och vi satsar på karriärtjänsterna förstelärare och lektorat.
Läs mer på www.pedagogstockholm.se

I Stockholms stad finns drygt 140 grundskolor och knappt 30 gymnasieskolor med olika inriktningar. Hos oss hittar du nya utmaningar utan att behöva byta arbetsgivare. Med Stockholms stad som arbetsgivare gör skickliga lärare skillnad på riktigt.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform    Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning    Heltid
Tillträde    2019-08-12 eller enl. överenskommelse
Antal lediga befattningar    1
Referensnummer    2019/3918

Kontakt    
Sofia Persson, 0761290923
Facklig företrädare    
Lola Östberg, LF, 076-1294547
Katarina Cederberg, 08-50814413
Legitimationskrav    Lärare
Utbildningskrav    Högskola/universitet

Lärare åk 1-3, lågstadiesatsning

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-06-27

Ansök nu

Dela detta jobb