skoljobb.se

Kurator Vega skola

Företag Haninge kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2023-02-08

Ansök nu

Kurator Vega skola

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och forma framtidens skola? Sök då till nya Vega skola!

I augusti 2023 öppnar Vega skola – ett för Haninge kommun ett unikt projekt där kultur- och fritidsförvaltningen och utbildningsförvaltningens personal kommer i dessa lokaler att samarbeta tätt för att skapa möjligheter till ett bredare lärande.

Vega skola ligger i Vegastaden; ett nybyggt område strax söder om Stockholm med pendeltågsstationen precis bredvid skolan. Byggnaden som i sig är ett av de hetaste och mest bevakade byggprojekten i Stockholm, kommer utöver verksamhet för skola, förskola och förskoleklass till årskurs 9, även inrymma en fullstor idrottshall, allmänt bibliotek, fritidsgård, kulturskola, orkestersal och ett café. Skolans lokaler är rymliga, modernt inredda och kommer innehålla allt som krävs för en högkvalitativ undervisning. Fullt utbyggd rymmer skolan ca. 750 elever i årskurserna F-9, fritidshem samt en grundsärskola. I augusti 2023 öppnar vi för förskoleklass, åk 1, åk 2–3, årskurs 7 samt grundsärskola, för att succesivt öka antalet årskurser för varje år. Dagtid används våra lokaler av skolan. Efter skoltid bedriver kulturskola, föreningar, privatpersoner och andra aktörer verksamhet i lokalerna. Delar av högstadiets lokaler är även förberedda för övernattning vid läger och cuper.

Då skolan är kommunens nyaste och en av de mest moderna, kommer både forskning och beprövad erfarenhet att genomsyra utbildningsmiljön. För att få en röd tråd i utbildningsystemet kommer skolan också dra fördel av och inspireras från förskolans arbete som är Reggio Emilia inspirerat.

Du kommer ha stor möjlighet att påverka din framtida arbetsplats.  

Låter allt du hittills läst inspirerande och spännande? Då är det dig vi söker!

Välkommen till en skola där vi skapar framtid tillsammans! 

Arbetsbeskrivning

Vi söker en skolkurator som är närvarande, engagerad och professionell som är van att ta ansvar för elevernas hälsa och lärande. Utifrån skolans uppdrag ska du i nära samarbete med all personal på skolan arbeta för att ge varje elev de bästa förutsättningar att nå sina mål, genom arbete på både individ- och gruppnivå. Du är en viktig lagspelare i skolans elevhälsoteam (EHT) vars huvuduppdrag är det hälsofrämjande och förebyggande arbetet. Det innebär bland annat att du är med och driver samt genomför temadagar samt håller i aktiviteter för både elever och medarbetare.  

Som skolkurator kommer du delta i arbetet med skolans struktur, organisation och rutiner när det gäller värdegrund och likabehandling. Skolan ska vara en trygg plats med en god arbetsmiljö för både vuxna och barn, som präglas av öppenhet, nyfikenhet och delaktighet. I det arbetet behöver vi din kunskap om risk- och skyddsfaktorer för elevers hälsa, sociala situation, lärande och utveckling. Vi förväntar oss att du bidrar i såväl enskilda elevärenden så som olika elevgrupper och klasser.

Skolkuratorn har en självklar roll i skolans elevhälsoteam. Där bidrar du med kunskap om elevernas generella och specifika psykosociala hälsa och sociala situation. Vid behov genomför du också skolsociala utredningar och bedömningar, som underlag för beslut om olika slags insatser, upprättande av åtgärdsprogram samt inför elevs mottagande i grundsärskola. I arbetet ingår även att du har individuella samtalskontakter med enskilda elever, föräldrar och grupper.

Du har god förmåga att bygga goda relationer med barn/elever, medarbetare och vårdnadshavare samt har varje barns/elevs bästa i fokus. Du har god analysförmåga, kan strukturera ditt arbete och kan arbeta såväl självständigt som i grupp. Vi förväntar oss att du har hög tillgänglighet samt är nära elever och dina kollegor. 

Vi förväntar oss att du har kunskap om skol- och sociallagstiftning samt god kunskap om och gedigen arbetslivserfarenhet från samhällets olika stödsystem, myndigheter, frivilliga organisationer och är bekväm i kontakterna med desamma.

Kvalifikationer

  • Socionom eller annan likvärdig högskoleutbildning.

  • Erfarenhet av att ha arbetat som skolkurator inom grundskola.

  • Du ska ha kompetens och erfarenhet av att handleda olika personalgrupper.

  • Du ska ha kunskaper om och arbeta utifrån KASAM. Likaså kring salutogent arbetssätt, lågaffektivt förhållningssätt, tydliggörande pedagogik, samt kunskap om olika metoder för konflikthantering.

  • Goda datakunskaper och god förmåga att dokumentera.

  • Erfarenhet av myndighetsutövning inom funktionsnedsättning för barn och ungdomar, van i kontakter med olika samhällsinstanser som psykiatri, sjukvård, socialtjänst osv.

  • Erfarenhet av utredningar av kränkande behandling på skola. Innefattar även skolornas plan mot diskriminering och kränkande behandling, inklusive hbtq. Viktigt är ett normkritiskt förhållningssätt.

Övrigt

 Mycket god samarbetsförmåga med skolans och husets samtliga yrkesgrupper.

Tjänsten är på 50 % första året och kommer därefter att växa ytterligare i takt med att skolan växer. 

 

Förmåner

  •  En spännande möjlighet att skapa din egen verksamhet för en ny grupp elever i en nybyggd skola.

  •  Friskvårdsbidrag

  •  Tillgång till gym i kommunhuset

 

Välkommen med din ansökan! 

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

OM TJÄNSTEN

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning: Deltid

Tillträde: 7 augusti 2023

Löneform: individuell

Antal lediga befattningar: 1

Sysselsättningsgrad: 50% första året. Växer i takt med att skolan växer. Finns eventuellt möjlighet att dela tjänst med annan skola i kommunen.

Ort: Haninge

Län: Stockholms län

Land: Sverige

Referensnummer:
2023/32

Kontakt: Bassem Jerbi
08-6067000

Facklig företrädare:
Fackliga företrädare kontaktas via växeln
08-6067000

Publicerat: 2023-01-18

Sista ansökningsdag:
2023-02-08

Dela detta jobb

Kurator Vega skola

Haninge kommun