skoljobb.se

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning
Björkhagens skola är en kommunal F-9 skola som ligger söder om söder, mitt i grönskan på gränsen till Nackareservatet. Skolan har en fantastisk skolgård som inbjuder till lek och aktiviteter. I närheten finns Björkhagens tunnelbanestation som innebär att det är lätt att förflytta sig bl.a. till staden kulturombud. Idag är elevunderlaget ca 980 elever och vi är ca 120 medarbetare som arbetar i årskursvisa arbetslag. Mottot för vår skola är kunskap och hjärta. Det innebär att för oss står barnens utveckling i centrum och vi skapar en trygg miljö där vi känner gemenskap och kan utvecklas. Genom att inspirera och skapa nyfikenhet, möta eleverna där de är och utifrån deras egna förutsättningar, skapar vi en skola där alla kan lyckas och nå långt i sin kunskapsutveckling. För att lyckas med vårt uppdrag har vi på djupet förstått att det är genom samarbete vi erbjuder den bästa skolgången för våra elever. På Björkhagens skola är arbetet tillsammans överordnat individen och samarbetskulturen är synlig och självklar. Vi har utvecklat en organisation och arbetssätt som möjliggör för våra pedagoger att samarbeta kring eleverna i både arbetslag och i ämnesteam.

Arbetsbeskrivning
Tjänsten innefattar undervisning i förskoleklass med tillhörande planering, genomförande, dokumentation och uppföljning. I tjänsten ingår även att vara mentor. Vi söker dig som har visat särskilt god förmåga att förbättra elevernas studieresultat och har ett starkt intresse för att utveckla undervisningen. Som förstelärare ingår du i skolans förstelärargrupp och i dialog med kollegor och skolledning arbetar du med att driva och leda skolans pedagogiska utvecklingsarbete. Som förstelärare har du ett tydligt uppdrag som du i dialog med skolledningen regelbundet utvärderar. Försteläraren ska utifrån vetenskap och beprövad erfarenhet systematiskt och strukturerat bidra till: • att utveckla och synliggöra undervisningen och elevernas lärande och studieresultat i matematik, • att arbeta för hela skolans och alla elevers utveckling, • en trygg lärandemiljö och en tro på alla elevers förmåga att lära, • kunskapsutveckling för egen del, kollegors samt för professionen som helhet, • att undervisningen vilar på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad lärare, behörig F-3, minst fyra års väl vitsordat arbete med undervisning inom ramen för en eller flera anställningar inom skolväsendet. God kompetens i digitala verktyg i undervisningen samt personlig lämplighet är något vi lägger särskilt stor vikt vid, vid vårt urval. Låt dig inspireras av vårt breda utbud av kompetensutveckling för utveckling av och stöd i undervisningen. Som lärare i Stockholms stads skolor har du även möjlighet till såväl handledning som coachning, och vi satsar på karriärtjänsterna förstelärare och lektorat. Läs mer på www.pedagogstockholm.se 

Övrigt
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform    Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning    Heltid
Tillträde    12 augusti
Antal lediga befattningar    1
Sysselsättningsgrad    100%
Referensnummer    2019/3366

Kontakt    
Kanar Altahir, 08-508 159 00
Facklig företrädare    
Frida Samuelsson, LR , 08508 159 00
Eva Eriksson, Lärarförbundet, 08508 159 00
Legitimationskrav    Lärare
Utbildningskrav    Högskola/universitet

Karriärtjänst / förstelärare i förskoleklass

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-06-24

Ansök nu

Dela detta jobb