skoljobb.se

Lärare i grundskolan, årskurs 7-9
Kommun: Täby
Heltid
Tillsvidare
Vanlig anställning

Om oss
Helleborusskolan Österåker är en nystartad skolenhet som startade upp 2017. På Helleborusskolan Österåker är i dagsläget 110 elever inskrivna.  Helleborusskolan Österåker har en systerskola i Täby som har funnits sedan 2009. Mellan skolorna sker ett tätt samarbete. Helleborusskolan i Österåker och i Täby vänder sig till elever som är i ett behov av omfattande särskilt stöd på grund av neuropsykiatriska funktionsvariationer. 

Helleborusskolans arbetssätt och metoder bygger på beprövad erfarenhet och forskning. Vi värdesätter kunskap och strävar alltid efter att utveckla skolenhetens kompetenskapital, på individnivå såväl som på gruppnivå.

Om dig
Vi söker dig som innehar en lärarlegitimation för att undervisa i grundskolan. 
Erfarenhet inom neuropsykiatri är meriterande men inte ett krav. Om erfarenhet saknas inom detta område erbjuds utbildning från Helleborusskolan.

Dina arbetsuppgifter
Helleborusskolan finns i Täby och i Österåker. Helleborusskolan är är en skolkoncern som vänder sig till elever inom NPF. Helleborusskolan Österåker kommer till hösten att expandera varpå vi nu har behov av fler pedagoger på skolan. Alla pedagoger som jobbar på Helleborusskolan måste tycka om utmaningen att hitta individuella lösningar för de elever som går på Helleborusskolan. Ett flexibelt förhållningssätt och prestigelöst bemötande av eleverna är ett måste. På Helleborusskolan är vi överens om att lågaffektivt bemötande är en framkomlig väg i bemötandet av elever som för stunden befinner sig i en destruktiv situation. Helleborusskolan bemöter respektive elev utifrån elevens specifika behov och skräddarsyr pedagogiska upplägg i specialanpassade lokaler. 

På Helleborusskolan ska du som pedagog jobba om du tycker om att utvecklas och att få vara med och utveckla. Pedagogerna på Helleborusskolan får ta del av mycket intern kompetens som finns inom organisationen samt extern fortbildning. På Helleborusskolan ser vi det kollektiva och kollegiala lärandet i arbetslagen som en viktig faktor för att alltid utvecklas vidare. På Helleborusskolan råder en kultur där man delger varandra erfarenheter och pedagogiska lösningar kollegor emellan, genom formella organisationsstrukturer och vid informella möten  i vardagen.  Dessutom får du som pedagog på Helleborusskolan ta del av mycket extern utbildning inom pedagogik och neuropsykiatri. 

På Helleborusskolan värdesätter vi kunskap. Vi begär inte att du ska kunna allt när du påbörjar din tjänst hos oss men vi vill att du ska ha en ambition att lära dig och ta till dig den pedagogik vi använder oss av på skolan för att kunna undervisa alla elever i klassrummet.  

Som pedagog på Helleborusskolan lär du dig att undervisa alla elever i ditt klassrum. Du kommer att få verktyg att jobba med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, strategier för att bemöta psykosocial problematik och du kommer att utvecklas i din förmåga att bedriva relationell pedagogik. På Helleborusskolan får alla elever chansen till att få en god kunskapsprogression i en trygg skolmiljö. För det är faktiskt lättare att bygga starka barn än att laga trasiga vuxna. 

Arbetslivserfarenhet
Lärare i grundskolan
Om lön
Fast lön, månadslön. 

Om anställningsvillkor
Heltid. Tillsvidare. 

Kontaktinformation 

Kontaktperson 
Johan Danielsson, rektor. Telefonnummer 0707889775. 

Adress 
Luffarbacken 5
18439 Åkersberga

Arbetslivserfarenhet
Ingen arbetslivserfarenhet krävs

Utbildning
Eftergymnasial utbildning två år eller längre (Meriterande)

Kompetenser
Lärarexamen (Meriterande)

Lön
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Helleborusskolan Österåker söker lärare

Ansök nu

Dela detta jobb