skoljobb.se

Om arbetsplatsen

Nynäshamn är en expansiv skärgårdskommun och en del av Sveriges starkaste tillväxtregion. Här finns naturupplevelser i lättåtkomlig ytterskärgård, en livskraftig landsbygd och en stad granne med havet. Här finns bra kommunikationer med både pendeltåg och motorväg. 

Tillsammans skapar vi tillit genom att vara engagerade, öppna, modiga och respektfulla i alla våra möten. Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning och kulturell mångfald bidrar till. Läs mer om kommunen på www.nynashamn.se 

Barn- och utbildningsförvaltningen omfattar skola, förskola, bibliotek, fritid och kulturverksamhet samt måltidsverksamhet.

Vår verksamhetsidé är att erbjuda alla boende i kommunen goda utbildningsmöjligheter. Genom intellektuell, emotionell och social utveckling når alla elever målen i alla ämnen.

Vårt förskoleområde befinner sig i ett utvecklingsarbete med fokus på Reggio Emilias filosofi om barnet som medskapare av omvärlden och sitt eget kunskapande. Vi arbetar med att utveckla ett projekterande förhållningssätt som undervisningsform, där barn och vuxna är nyfikna och utforskar tillsammans på ett lekfullt och ämnesöverskridande sätt. 
Lyssnande och allas tänkande skapar förutsättningar för varje barn att bli sitt ”bästa jag” i samspel med andra. Vi ser en vinst i användandet av ostrukturerat material, då det inte är ett material som styr i en speciell riktning. 
Vi använder pedagogisk dokumentation som verktyg för att synliggöra det meningsfulla i undervisningen och de processer som pågår i verksamheten. 
Vår verksamhet och vårt förhållningssätt präglas av våra värdeord Nyfikenhet, Delaktighet, Tillit, Glädje och Välkomnande. 

Arbetsuppgifter

Vi söker en drivande förskollärare som har kunskaper om Reggio Emilias filosofi och med en syn på att alla barn är kompetenta om vi pedagoger skapar meningsfulla sammanhang, där vi har en tillit till alla barns kunskaper och förmågor. Du behöver ha goda kunskaper och erfarenhet av att arbeta med pedagogisk dokumentation och ha god förmåga att delta i reflekterande forum med kollegor och barn.
Du ska ha en syn på att förskolan är barnens arena i samhället, vikten av att barns likheter och olikheter synliggörs och att det är möjligt för varje barn att aktivt och på sitt sätt vara delaktig i att, på demokratins grunder bygga sin förskola tillsammans med andra. 
Du ska ha en god samarbetsförmåga och organisationsförmåga med ett öppet sinne för dialog med kollegor. 
Som förskollärare har du ansvar för att driva och utveckla det pedagogiska arbetet på förskolan. 
Du ansvarar tillsammans med dina kollegor för att skapa kreativa och utmanande miljöer som ger barnen möjlighet att själv kunna göra aktiva val under dagen såväl inomhus som utomhus. 

Kvalifikationer

Du har fokus på barnen, deras lärande och kunskapsutveckling inomhus och utomhus.
Är öppen för nya tankar
Är ansvarsfull
Är initiativrik och flexibel i tanke och handling
Har lätt för att samarbeta i ett större arbetslag 
Med glädje och engagemang vill vara med att utveckla verksamheten på våra förskolor
Goda kunskaper inom it och data är meriterande
Ha erfarenhet av att arbeta med pedagogisk dokumentation 
Ha god förmåga att delta i reflekterande forum med kollegor och barn

Du ska vara en person som har barnen i fokus och som kan ta ansvar för att barnen får en verksamhet där lärande och utveckling är i fokus. Vi strävar efter att hela tiden förbättra och fördjupa vår verksamhet och därför är det viktigt att du är flexibel i tanke och handling och har ett öppet sinne med kunskaper om Reggio Emilias filosofi och ett projekterande arbetssätt.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2019-08-05

Eller enligt överenskommelse

Ansökan

Referensnummer:   BUN/2019/0122/023

Lön

Löneform: Månadslön.
Individuell lönesättning

Övrigt

För att möjliggöra en effektiv och rättvis bedömning av inkomna ansökningar ber vi dig att göra en digital ansökan via länk och noggrant fylla i efterfrågade uppgifter. Vi går igenom ansökningarna löpande.

Om du behöver hjälp med hur du söker en tjänst, kontakta supporten på 0771-693 693. Har du frågor om tjänstens innehåll kontakta namngiven person i annonsen.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Kontaktperson

Anna-Karin Othberg

Förskolechef 08-531 970 79 annakarin.othberg@nynashamn.se

Facklig företrädare

Kristin Harrysson

08-531 970 30 

Förskollärare till Sunnerby förskola

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-06-18

Ansök nu

Dela detta jobb