skoljobb.se

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Solhemsskolan ligger i Spånga med ca 10 minuters promenad från Spånga centrum. Till oss tar du dig lätt med hjälp av pendeltåg från bland annat T-centralen. Spånga centrum har flera valbara busslinjer till vårt närområde.

På vår 4-paralleliga F-6 skola går drygt 730 elever och vår personal består idag av cirka 95 medarbetare.

Arbetsplatsen

Solhemsskolan söker medarbetare med starkt engagemang för skolutveckling. Hos oss arbetar vi med förmågebaserad undervisning och formativ bedömning. Att omsätta gällande läroplan i praktiken med utgångspunkt i aktuell forskning är för oss en självklarhet.

Från Förskoleklass vidare genom åk 1-4 organiserar vi oss företrädelsevis i sammanhållna klasser. I åk 5-6 arbetar vid med mer flexibla undervisningsgrupper för att rikta undervisningen mot elevernas, behov, erfarenheter och intressen.

Arbetsbeskrivning

I ditt arbete hos oss är ditt uppdrag att undervisa i de ämnen du har legitimation för. Vi söker nu en lärare åk 4-6 med bred behörighet. Under läsåret 2019/2020 kommer din huvudsakliga undervisning vara i ämnena svenska och engelska. Du ingår i ett välfungerande arbetslag (åk 6) där det gemensamma ansvaret och det kollegiala lärandet är en självklarhet. I uppdraget ingår även mentorskap.

I arbetet ingår att:

Undervisningen i ämnena svenska och engelska omfattar undervisning i helklass, i dagsläget i huvudsak förlagd till åk 6. 

Kvalitetsarbete och pedagogisk utveckling av den egna undervisningen.

Samarbete i arbetslag.

Mentorskap och Utvecklingssamtal.

Förmågebaserad undervisning och Formativ bedömning.
Kvalifikationer

Vi söker dig som har behörighet för åk 4-6 i ämnena svenska och engelska. Har du en lärarlegitimation som innehåller fler ämnen är det meriterande. Vi vill att du är en lärare med en tydlig pedagogisk idé som du gärna delar med dig av och utvecklar tillsammans med dina kollegor. Vi vill att du kan bemöta elevers olikheter och att du skall vara intresserad av att använda digitala verktyg i ämnet.  

Du behöver även ha ett starkt engagemang för skolutveckling med aktuell forskning som utgångspunkt. Att du är väl insatt i läroplanen och skolans uppdrag är en förutsättning för en anställning.

I övrigt ser vi gärna dig som har kvaliteter som att:

- Engagera elever till att nå sin fulla potential   
- Nyfiket prova olika pedagogiska metoder som gynnar elevernas lärande
- Med uthålligt och med skolan uppdrag i fokus bidra till ett strukturerat och systematiskt kvalitetsarbete
- Med god kommunikativ kompetens bidra och utveckla goda relationer på arbetsplatsen samt med elever och vårdnadshavare

Övrig
Vi söker alltid efter kompetenta och kunniga pedagoger till vår fantastiska skola!

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform    Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning    Heltid
Tillträde    2019-08-12
Antal lediga befattningar    1
Sysselsättningsgrad    Heltid
Referensnummer    2019/3712
Kontakt    
Martin Hellstadius Rangborg, biträdande rektor, 0850841274

Engagerad lärare med bred behörighet Åk 1-6 sökes!

Ansök nu

Dela detta jobb