skoljobb.se

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning
Sjöstadsskolan - en skola för framtiden. Sjöstadsskolan är en kommunal grundskola (F-9) i Hammarby Sjöstad. Skolan startades hösten 2006 och har förskola, grundskola, grundsärskola, fritidsverksamhet och en särskild undervisningsgrupp. Det går nästan 1000 barn och elever i Sjöstadsskolan. Alla pedagoger är utbildade inom sitt område och arbetar för att stödja elevernas kunskapsutveckling och möjlighet att nå goda resultat. Vi arbetar aktivt med elevvård, antimobbning och skolmedling. Arbetslagen består av en eller två årskurser och undervisningen bedrivs i flexibla undervisningsgrupper. Vi har en väl utbyggd ITsatsning, med bl a en dator per elever i år 6-9 och iPads till de yngre eleverna. Alla lärare deltar sedan flera år tillbaka, i systematisk och kollektiv utveckling av undervisning. Sjöstadsskolans grundsärskola är en kommunal grundsärskola som omfattar skolverksamhet åk F-9 och fritidshemsverksamhet åk1-6 samt KTT (Korttidstillsyn) åk 7-9. I grundsärskolan tar vi emot elever med olika funktionsnedsättningar. Vi har en heldagsomsorg. Vår grundsärskola är uppdelad i två grupper, en för äldre elever och en för yngre. Denna tjänst är placerad i den yngre gruppen men fritidssamarbete sker även med de äldre eleverna.  En del elever följer grundsärskolans läroplan inkluderad i en grundskoleklass, andra elever läser sina ämnen/ämnesområden i grundsärskolans anpassade klassrum. Inkludering sker utifrån varje elevs förutsättningar och behov hela skoldagen eller delar av den.Vi strävar efter en ömsesidig inkludering där Sjöstadsskolans elever hittar naturliga kontakter under skoldagen, på sina raster och på fritids. Hela skolmiljön ska vara tillgänglig och öppen för alla.

Arbetsbeskrivning
Du kommer att arbeta i ett team av elevassistenter tillsammans med våra lärare. Du kommer att stödja våra elever i både undervisningssituationer och på fritidstid, raster och lunch. Du kommer att vara delansvarig för fritidsverksamheten med dina kollegor. Du kommer också att ha kontakt med vårdnadshavare kring de elever som du arbetar närmast.

Kvalifikationer
Du har adekvat utbildning för tjänsten och erfarenhet av motsvarande arbete på grundsärskola.

Övrigt
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform    Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning    Heltid
Tillträde    2019 08 12
Antal lediga befattningar    1
Referensnummer    2019/3866
Kontakt    
Bert Johansson, 0850842514
Kerstin Brander, 0850842557

Elevassistent Sjöstadsskolans grundsärskola

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-06-25

Ansök nu

Dela detta jobb