skoljobb.se

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning
Fruängens skola är en F-9-skola med 700 elever och 130 anställda. Skolan ligger i anslutning till Fruängens centrum med närhet till goda kommunikationer - tunnelbana och bussar. Området präglas av en bebyggelse från 50- och 60-talen men även nyare bostadsområden.

Skolan består av sex byggnader vackert belägna runt en skolgård med tallar och stora lekytor. Klassrummen är moderna och erbjuder en stimulerande arbetsmiljö. Interaktiva skrivtavlor finns i alla klassrum. Vi har skolbibliotek, god tillgång till läsplattor och bärbara datorer. Skolans elevhälsoteam består av skolsköterska, kurator, studie- och yrkesvägledare samt speciallärare som representerar respektive arbetslag i elevhälsoteamet.

Det finns en biträdande rektor för varje arbetslag F-3, 4-6 samt 7-9.

Arbetsbeskrivning
Du ingår i skolans ledningsgrupp med ansvar för respektive arbetslag F-3 eller 4-6. Du arbetar i nära samverkan med arbetslaget och  har ansvar för personalen  med tjänstefördelning och schemaläggning, medarbetarsamtal, lönesättning och rekrytering. Du ansvarar för elevhälsoarbetet i arbetslaget tillsammans med ansvarig specialpedagog. Delat ansvar för systematiskt kvalitetsarbete och arbetsmiljö.

Kvalifikationer
Du har lärarlegitimation och erfarenhet av arbetsledande funktioner i grundskolan. Du har god organisationsförmåga och kan skapa goda relationer och delaktighet. Du vill driva ett arbete som främjar goda resultat i undervisningen och utvecklar medarbetarnas kompetens och yrkesroller. Du kan leda möten av olika slag och anpassar kommunikationen så att budskapet går fram till mottagaren. Du är lösningsinriktad och kan se till skolans behov i ett helhetsperspektiv. Du är flexibel och kan ta dig an även oväntade uppgifter.  

Du känner till och kan lära dig de administrativa plattformarna som staden använder; BER, Novaschem, Skolplattformens olika moduler etc. Du har god digital kompetens och kan bidra med att driva digitaliseringen på skolan.

Övrigt
Genomförd rektorsutbildning en merit.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
 

Biträdande rektorer åk F-3 samt åk 4-6

Regioner
Utgår

2019-06-21

Ansök nu

Dela detta jobb