skoljobb.se

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning
Eriksdalsskolan har cirka 1 150 elever från förskoleklass till åk 9 och ungefär 200 personer arbetar här. Här finns också grundsärskola med fyra träningsklasser för elever från förskoleklass till åk 9. Du hittar oss mitt på Södermalm nära vackra Årstaviken. Vi har rymliga och funktionella lokaler, en fantastisk skolgård och tillgång till konstgräsplan, skridskobana vintertid och Eriksdalsbadet i vårt närområde. Kommunikationerna är goda och både elever och personal reser hit från hela Storstockholm. Mångfalden är en stor styrka och något vi är mycket stolta över. Skolan invigdes redan 1938 och var då Europas modernaste. På den tiden var en folkskola inrymd i skolans västra del, medan den östra hade elever som gick på handels- och hushållstekniska linjer. Sedan dess har skolan genomgått ett antal om- och tillbyggnader. Under det senaste året har lokalerna målats, vissa delar har byggts om och lokalanpassningar har gjorts.  Läs mer på: https://eriksdalsskolan.stockholm.se/

Arbetsbeskrivning
Eriksdalsskolan söker en trygg och tydlig skolledare för grundsärskolans sju klasser som brinner för pedagogisk utveckling och systematik. I tjänsten ingår verksamhetsansvar och personalansvar. Du kommer att leda arbetet med personal och elever på grundsärskolan samtidigt som du tillsammans med rektor och övriga bitr rektorer driver skolans utvecklingsarbete. Vi söker en tydlig ledare med kunskap om grundsärskolan. Som ledare är du strukturerad, effektiv och noggrann. Du har en akademisk examen och erfarenhet av att arbeta i en ledande position med personalansvar. Du är trygg i dig själv, bra på att samarbeta och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Du har även lätt för att skapa god kontakt med vårdnadshavare och elever. Du är flexibel och lösningsorienterad. Det är meriterande om du har specialpedagogiska kunskaper, rektorsutbildning och/eller Stockholms stads ledarskapsutbildning.Skolans ledning består av rektor tillsammans med sex biträdande rektorer och en administrativ chef. Till skolans ledningsgrupp är även arbetslagsledare knutna. Tillsammans arbetar alla under rektors ledning för att utveckla skolan.

Arbetet som biträdande rektor på Eriksdalsskolans grundsärskolan innebär att leda en stor grupp på drygt 30 medarbetare med 40 elever fördelade på sju klasser.
 
Utbildning
Det är mycket meriterande om du har specialpedagogisk utbildning. Du är strukturerad, självständig, initiativtagande och har en analytisk förmåga så att du kan leda medarbetarna mot verksamhetens prioriterade mål och vision
 
Kvalifikationer
Vi ser gärna att du har arbetet några år inom en ledande befattning samt har erfarenhet kring att arbeta med elever i behov av särskilt stöd och har erfarenhet av arbete i grundsärskolan. Vi ser även att du har kunskaper inom TBA (tillämpad beteendeanalys) och tydliggörande pedagogik. 

Övrigt
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform    Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning    Heltid
Tillträde    Efter överenskommelse
Antal lediga befattningar    1
Sysselsättningsgrad    100
Referensnummer    2019/3855

Kontakt    
Åsa Hedlund, 08-508 33 600
Facklig företrädare    
Per Sahlström, Lärarförbundet, per.l.sahlstrom@stockholm.se
Irene Ziverts, Lärarnas Riksförbund, irene.ziverts@stockholm.se
Legitimationskrav    Lärare
Utbildningskrav    Högskola/universitet

Biträdande rektor Eriksdalsskolans grundsärskola

Regioner
Utgår

2019-06-24

Ansök nu

Dela detta jobb