skoljobb.se

logga

Barnskötare till Rimbo Östra förskoleområde

Regioner
Kategorier
Utgår

2023-02-02

Ansök nu

Barnskötare till Rimbo Östra förskoleområde

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid och bästa möjliga vardagsliv för alla invånare. Sök till oss om du vill vara med och påverka!

Om tjänsten

I Rimbo Östra förskoleområde möts du av engagerade pedagoger som har höga förväntningar på det kompetenta barnet. Rimbo Östra förskoleområde består av tre förskolor, Edsbro, Skarsjö och Skederid. Vi söker engagerade barnskötare till vårt härliga gäng av pedagoger. En tjänst är på Skarsjö förskola i Rimbo och en tjänst är på Edsbro förskola. I vår levande verksamhetsplan är utbildningen tydligt beskriven vilket gör arbetet roligare och lättare.

Vår vision bygger på:

• Positivt bemötande

• Meningsskapande

• Tydliga regler och rutiner genom Superstrukturen.

Du är viktig!

Vi arbetar systematisk för att utveckla verksamheten utifrån ett medarbetarperspektiv där medskapande och innovation är ledord.

Arbetsbeskrivning

Hos oss får du förmånen att bidra till att utveckla förskolan och själv utvecklas!

Förskolorna arbetar i den lilla delade barngruppen med ett medvetet lustfyllt lärande där lärmiljöerna inne och ute bidrar till ett utforskande och tillgängligt lärande tillsammans med engagerade pedagoger. Utomhuspedagogik genomsyrar undervisningen och pedagogerna använder våra fantastiska utomhusmiljöer för undervisning i växelverkan för mindre barngrupper. Sagornas magiska värld, utgör en grund i vårt medvetna språk och kunskapsutvecklande arbetssätt.

Din uppgift är att tillsammans med övriga i arbetslaget ge våra barn bästa möjliga start i livet. Tillsammans utvecklar ni förskolans verksamhet i enlighet med våra styrdokument. Barnen ska känna trygghet, omges av utmanande lärandemiljöer och lärandet sker på ett lustfyllt sätt. Vi har roligt tillsammans. 

Kvalifikationer

Barnskötarutbildning. Du behöver vara flexibel och lyhörd. Du behöver kunna arbeta såväl självständigt som i arbetslag samt ha en god och förtroendefull samverkan med kollegor och vårdnadshavare. Du har god insikt i våra styrdokument och sätter barnet i första rummet. Du behärskar digital kompetens. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Meriterande är om du arbetat med utforskande lärmiljöer, utomhuspedagogik och medveten språkutveckling.

Om arbetsplatsen

Rimbo Östra förskoleområde består av tre förskolor. Skarsjö-, Skederid- och Edsbro förskola.

Alla pedagoger utbildas för hög digital kompetens med tillgång till en egen iPad som används i den digitala undervisningen tillsammans med barnen samt för kommunikation och dokumentation. Förskolornas avdelningar är utrustade med kompletterande IT- utrustning ex Green screen, Makey-makey, Blue-boot, Rugged robot, projektorer, Exploview m.m.

Alla förskolors avdelningar är utrustade med ett stort utbud av böcker för ett medvetet språk och kunskapsutvecklande arbetssätt i bla Före Bornholmsmodellen och Skolverkets Läslyftet.

Alla pedagoger i Rimbo Östra förskoleområde utrustas med arbetskläder för utomhusundervisning. 

Vi söker en barnskötare till Skarsjö förskola i Rimbo och en barnskötare till Edsbro förskola i Edsbro. 

Skarsjö förskola ligger centralt i Rimbo och har eget tillagningskök och kock samt en stor gård med mängder av möjligheter till utforskande. Förskolan ligger nära aktivitetspark, skog och friluftsområde samt Rimbos kulturscen och bibliotek.

Edsbro förskola ligger i centrala Edsbro och har en fantastisk utemiljö med en egen skog inom förskolans utemiljö. Edsbro förskola samarbetar med Edsbro skola och lånar bla idrottshallen samt får mat från ett gemensamt tillagningskök.

Ansökan tas emot i den digitala rekryteringstjänsten och inte via mail till kontaktpersoner. Sista ansökningsdag 2 februari 2023.

Tjänsterna är tillsvidareanställningar. Det finns även möjlighet till vikariat om erhållna beslut fattas.

Sysselsättningsgrad på 75-100%

Tillträde 2023 03 01 eller enligt överenskommelse.

Intervjuer sker löpande under annonseringstiden

Publicerat: 2023-01-19

Sista ansökningsdag: 2023-02-02

Typ: Socialt arbete

Tjänst: Barnskötare m.fl.

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Ort: Norrtälje

Omfattning: Heltid

Kontaktpersoner

Rektor

Jannike Hellbergh, jannike.hellbergh@norrtalje.se, 0175-74025

Bitr. rektor

Therese Rikardsson, therese.rikardsson@norrtalje.se, 0175-74019

Facklig kontaktperson Skarsjö Kommunal

Moni Sjödin, moni.sjodin@norrtalje.se, 073-5582313

Facklig representant Kommunal

Elizabeth Kaldén, elizabeth.kalden@norrtalje.se, 0175-74027

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med drygt 63 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll.

  • Se en film om hur det är att bo i Norrtälje kommun. https://www.youtube.com/watch?v=EFbsYquBZyY

  • Ungefär 3 450 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare, där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar.

  • Vi NPF-säkrar (neuropsykiatriska funktionsnedsättning) våra skolor och förskolor, utvecklar ett hållbart samhälle för alla och satsar på att vara en rökfri kommun att bo och arbeta i.

  • På vår webbplats kan du läsa om vår vision Global livsstil – lokalt liv. https://www.norrtalje.se/varvision

  • Norrtälje kommun ingår i finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något av minoritetsspråken alternativt annat språk.

  • Ansökningshandlingar till denna tjänst är att betrakta som offentliga handlingar som vi kan komma att lämna ut på begäran.

  • Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.

Dela detta jobb

logga
Barnskötare till Rimbo Östra förskoleområde

Norrtälje kommun - Barn- och utbildningsförvaltningen