skoljobb.se

Administrativ biträdande rektor

Regioner
Utgår

2023-02-05

Ansök nu

Administrativ biträdande rektor

 

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.

Vuxenutbildningen i Värmdö kommun är just nu inne i en spännande fas där utvecklingen och uppbyggnaden av rutiner pågår. Vi välkomnar engagerade, flexibla och erfarna medarbetare. Vi söker dig som vill arbeta som Biträdande rektor med administrativt ansvar på övergripande vuxenutbildning i Värmdö kommun. Enheten för antagning och auktorisation ansvarar för kommunens samlade vuxenutbildning- auktorisation, kvalitetsuppföljning, statsbidrag, studie-och yrkesvägledning och antagning, stadsbidrag, administration och myndighetsutövning. Enheten är placerad i kommunhuset och tillhör Gymnasie- vuxenutbildning-och arbetskontoret.

Vuxenutbildning i Värmdö kommun har idag auktorisationsavtal med ca. 20 utbildningsanordnare (40 skolenheter) och ett brett utbud av kurser och utbildningar. Enheten för antagning och auktorisation, vuxenutbildning i Värmdö kommun är huvudman och ansvarar för att auktorisera/avauktorisera utbildningsanordnare, genomföra kvalitetskontroller, vägleda, anta och placera elever samt följa upp och implementera Regeringens, Skolverkets och Skolinspektionens direktiv, beslut och rekommendationer. Vidare ansvarar enheten för myndighetsutövning avseende all vuxenutbildning i Värmdö kommun, att säkerställa att kursplaner, ämnesplaner och mål följs samt för ansökan och hantering av statsbidrag.

DINA ARBETSUPPGIFTER
Som vår administrativa biträdande rektor ansvarar du för den övergripande administrationen i ärenden kopplade till vuxenutbildningen samt med övergripande administrativa processer i syfte att avlasta kärnverksamhet. Du gör verksamhetsanalyser, avtalsarbete och är delaktig i det systematiska kvalitetsarbetet samt i beredning av beslut knuta till utbildning. I din roll ansvarar du för att säkerställa processer av studieadministrativa och enhetens övergripande administrativa uppgifter från steg ett till inrapportering av uppgifterna i enhetens och myndigheternas olika system. Detta gör du genom att driva, utveckla och systematiskt följa upp.

Här får du möjlighet att delta i interna och externa nätverk och arbetsgrupper relevanta för uppdraget både löpande och vid behov för att utvecklas i strategisk planering av administrativa frågor.

Som biträdande rektor rapporterar du till rektor och ingår i ett team där du samarbetar med kollegor på enheten för vuxenutbildning: 2 studie- och yrkesvägledare, 1 testpedagog, 3 administratörer och 1 utbildningsstrateg, samt med kollegor på förvaltningskontoret.

DIN PROFIL
Arbetet kräver att du har operativ erfarenhet av vuxenutbildningens olika delar och dess uppdrag. Du är noggrann och organiserad med ett öga för samordning och detaljer samtidigt som du är nyfiken, vetgirig och utvecklingsorienterad för att säkerställa en progressiv myndighetsutövning.

Som person är du övertygande och tydlig i process- eller förändringsledning då du är trygg med att lyssna in andras perspektiv samtidigt som du vägleder mot det gemensamma målet. Det är viktigt att du har en mycket god samarbetsförmåga samt en förståelse för hur skolans olika funktioner samverkar och påverkar varandra. Samtidigt är detta en specialistroll som kräver en förmåga att också arbeta självständigt med ett eget beslutsfattande.

Du har för uppdraget adekvat högskoleutbildning och aktuell erfarenhet av myndighetsutövning inom vuxenutbildning. Du har pedagogisk erfarenhet om minst 3 år inom vuxenutbildningen och mycket goda IT kunskaper.

ANSÖKAN
I denna tillsättning samarbetar skolan med Clockwork Skolbemanning & Rekrytering som sköter hela processen. Vid frågor är du varmt välkommen att höra av dig till ansvarig rekryterare, Sofi Centerman, sofi.centerman@clwork.se

Skicka in din ansökan till oss redan idag! Vi arbetar löpande med rekryteringsprocessen och tillsättning kan ske innan annonstiden löpt ut.

Ansök via denna länk:
Administrativ biträdande rektor - Clockwork (clockworkpeople.se)


Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna hittar du på https://www.varmdo.se/fackligaorganisationer eller via Servicecenter, 08-570 470 00.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Dela detta jobb

Administrativ biträdande rektor

Värmdö kommun - Barn och utbildningsförvaltningen